Boli si tratamente

Covid-19: ce vitamine trebuie să luați după infecție

Publicat: 05 aug. 2020
Ce vitamine trebuie să luați după Covid-19?

Ce vitamine trebuie să luați după Covid-19? Deoarece nu există nici un leac pentru coronavirus, inca, orice mijloc este bun pentru a vă picioare pe picioare după boală. Vitaminele sunt eficiente?

Mulți supraviețuitori ai Sars-CoV-2 se plang de oboseală, tuse, dificultăți de respirație și migrene persiste timp de săptămâni îndelungate dupa vindecare.

Vitaminele sunt eficiente?

Pentru a accelera procesul de vindecare, mulți medici administrează vitamine pacienților lor. Este cazul lui Serge Gil, medic generalist în Connaux (Gard), Franta. Nu exista studii care sa arate ca administrarea de vitamine poate ajuta la prevenirea coronavirusului, dar ele pot spori imunitatea pacientilor, explica el, potrivit femmeactuelle.fr. Doza va depinde apoi de rezultatele analizelor de sânge ale pacienților și de nevoile acestora.

Ce vitamine trebuie să luați după Covid-19?

Pentru coronavirus, ca și alte afecțiuni infecțioase, administrarea de vitamina D vă poate ajuta să vă recuperați. „Vitamina D este cunoscută pentru acțiunile sale asupra oaselor. Cu toate acestea, acționează și în special la nivel intestinal, știind că imunitatea sta 80% in sanatatea mucoasei noastre intestinale”, adaugă medicul. Aceasta vitamina joacă un rol în reglarea și suprimarea răspunsului inflamator al citokinei la originea sindromului de detresă respiratorie acută care caracterizează forme severe și adesea letale de Covid-19. Cu toate acestea, vitamina D nu poate fi considerată un tratament complet.

Vitamina C poate fi la fel de eficientă. Găsită în multe fructe și legume, are proprietăți anti-oxidante, care ajută la prevenirea bolilor de inimă, la reducerea oboselii și a anemiei. În unele cazuri, medicul poate prescrie, de asemenea, vitamina B12 sau B9, care contribuie la metabolismul energetic și la buna funcționare a sistemului imunitar.

Alimentele sub formă de vitamine naturale

De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate recomanda multe alimente bogate în vitamine, magneziu și / sau antioxidanți. Este cazul peștilor (omega 3), strugurilor (antioxidanți), citricelor sau chiar fructelor roșii (vitamina C). Pe de altă parte, trebuie evitate alimentele pro-inflamatorii, cum ar fi carnea roșie sau zaharurile rafinate.

Adauga un comentariu