Local

COVID- 19 la PSD Iași. Primarul și viceprimarul din Podu Iloaiei au purtat virusul la o întâlnire cu Maricel Popa și cu alte zeci de persoane. Niciunul nu a fost testat! – GALERIE FOTO

Publicat: 11 sept. 2020
Maricel Popa și Gabriel Istrate
Primarul și viceprimarul din Podu Iloaiei au purtat virusul la o întâlnire cu Maricel Popa și cu alte zeci de persoane

Dezastru în organizația PSD Iași după o întâlnire cu iz electoral organizată de Maricel Popa, președintele filialei județene și unde au participat și persoane suspecte de infectare cu COVID-19.

Gabriel Istrate, primarul orașului Podu Iloaiei, alături de Constantin Tcaciuc, viceprimarul localitășii, sunt suspecți de coronavirus. Cei doi au fost însă recent la o întâlnire organizată de Consiliul Județean Iași legată de demararea unor lucrări pe un drum din zonă. Recent a avut loc o inaugurare electorală privind lucrările la drumul județean 282D Românești – Podu Iloaiei – Popești – Madârjac, unde au participat primarii acestor localități, alături de Maricel Popa, actualul președinte al Consiliului Județean Iași, dar și o sumedenie de persoane.

COVID- 19 în familia primarului de la Podu Iloaiei. Acesta nu a fost testat înainte să se întâlnească cu Maricel Popa

Soacra primarului Constantin Istrate, Aglaia Babenciuc, a fost confirmată pozitiv cu virusul COVID-19. Aceasta locuiește în aceeași casă cu primarul orașului Podu Iloaiei, iar riscul de infectare este unul extrem de mare. În plus, coronavirusul a fost confirmat și în familia viceprimarului Constantin Tcaciuc. Soția acestuia, Elena, dar și fata sa, alături de o angajată la magazinul pe care îl are în oraș, au fost conformate pozitiv.

Cu toate acestea, viceprimarul a fost și el la întâlnirea de la Popești legată de drumul județean, unde s-au adunat membrii de partid în frunte cu Maricel Popa. De precizat și că Vasile Cătărau, directorul Liceului din Podu Iloaiei a fost confirmat cu virusul. Acesta se află internat în spital.

Directorul s-a întâlnit cu primarul în ultima perioadă, riscul d einfectare fiind la fel d emare. De altfel, cum soacra sa este infectată, este posibil ca Istrate să fie cel care a plimbat virusul. Și cu toate acestea nu s-a testat, ba chiar a fost la întâlnire cu Maricel Popa.

Fără mască și cu strângeri de mână la întâlnirea electorală pentru drumul județean

La întâlnirea unde au fost prezenți Gabriel Istrate, Constantin Tcacuc și Maricel Popa masca de protecție a fost facultativă, în ciuda faptului că este obligatorie. În plus, în marea adunare de oameni nu s-a respectat nicio regula de distanțare fizica, totul fiind facut cu iz electoral de către Maricel Popa, actualul președinte al CJ Iași.

În aceste condiții, DSP Iași ar trebui să înceapă o anchetă epidemiologică, mai ales că nu este pentru prima oară când șeful CJ participă la astfel de întâlniri, unde unele persoane care au intrat în contact cu purtătorii de COVID-19 nu au respectat regulile impuse.

Obișnuit să nu poarte mască de protecție

Nu este pentru prima oară când Maricel Popa face astfel de gesturi în plină pandemie COVID-19. Șeful Consiliului Județean a mai avut întâlniri cu iz electoral în această perioadă în care nu s-a purtat mască de protecție și nici nu s-a ținut cont de distanțarea socială.

Un astfel de exemplu a fost la lansarea candidaților PSD Iași de acum circa două săptămâni, când zeci de persoane au renunțat la masca de protecție și au stat foarte aproape unii de ceilalți.

În organizația condusă de Maricel Popa, aceste detalii sunt facultative, pentru șeful Consiliului Județean prioritare fiind acțiunile electorale și nu sănătatea oamenilor care participă la acele întruniri.
Comentarii
  • Mda, o mică bombă epidemiologică. Aveți puțintică răbdare, să înceapă școala cu elevii și profesorii față în față. Că, doar spitalul mobil de la Lețcani nu se construiește degeaba, trebuie să aibă mușterii. Mori la cutiuță (adică la container), te îngroapă rapid, după protocol. Pe ăștia trebuie să-i sature cineva de politică, cumva. Neapărat, să se țină cât mai multe ședințe, întruniri, agape tovărășești. Nu de alta, dar selecția naturală trebuie să funcționeze… cumva.

  • Cineva vătămat sau in primejdie trebuie sa facă plângere penală primarului și președintelui pisidisti pt răspândirea voluntara a virusului și infectarea populației.din cauza acestor lepre oameni de isprava ,familii nevinovate ajung in spital,in pericol de moarte. Unde mama dracului umbla polițaii ,dacă n

  • DSP-ul unde e? De ce sunt deschise magazinele lor in continuare iar ei se plimba nestingheriți si fara masca prin comunitate? In magazinul lui Tcaciuc din aprilie nici un angajat nu poarta masca!!! Stiti cati oameni intra zilnic in acel magazin? Majoritatea bineînțeles ca fara masca! La Podu Iloaiei e un focar in acest moment si nimeni nu a luat măsuri!

  • Mda, se văd rezultatele politizării. Așa că discuțiile n-au rost, acolo unde oamenii proști se adună la un loc. Prin urmare, aplicați rețeta popii Calistrat- mai o țuicuță, mai o ageasmă, mai o cântare popească pe nas. Fiindcă, pe unde bântuie asemenea proști și nespălați, doar miracolele mai pot salva situația.

  • O stire de C…t , nu stitii ce sa mai scoateti ca sa decada din functia de primar, is foarte curios de ce nu ies fel si fel de tampeni din partea lui contra alti canditadatii d3 exemplu pnl hotii de pacanele ??????

  • Mai, Razvann, tu esti intreg la cap?!? Nu a zis nimeni nimic inca de cat de incompetenți sunt ca primar si vice. Tu înțelegi ca de la ei pleaca un focar de corona? Tu știi cati oameni si copii au intrat in contact cu angajatii magazinelor? Tu știi ca in magazinul vicelui nici patronii, nici angajații nu au purtat măști? Cât despre alegerea lor in fruntea primariei, vino sa locuiesti la Podu Iloaiei si dupa maxim un an mai discutăm!

  • Chiar e ultimul lucru asta…. Ca e de casa lui PNL, PSD, USR etc… Contează că o comunitate e in pericol de infectare, că ăștia se plimbă fără minimum de masuri de protecție si că nimeni nu ia măsuri!!! Dar așa e cand ai funcții!

  • Intrați pe fir puțin cu tovarășa Cornelușa de la PNL Podu Iloaiei , cea cu buzele lipite de fundulețul lui Ionel Alexa. Luați și PNL-ul la verificat.

  • Ar trebui testată tot satul ăla ca daca cei doi nesimțiți s-au plimbat peste tot fara masca si au permis intrarea in magazinele pe care le detin fara mască, e normal ca au infectat toti locuitorii. Daca in vânzătoarele lor purtau masca si ar fi respectat cu totii regulile, nu mai era focar la Podu Iloaiei dar pt ei e mai important sa aiba vânzare in butic…???

Adauga un comentariu