Boli si tratamente

Covid-19: potrivit unui studiu, casele noastre sunt cuiburi de contaminare

Publicat: 16 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 potrivit unui studiu casele noastre sunt cuiburi de contaminare
Mai mult de jumătate dintre persoanele (53%) care locuiau cu o persoană infectată cu Covid-19 au fost infectate în decurs de o săptămână, potrivit cercetătorilor

În Statele Unite, Centrele de Sănătate au analizat rezultatele a 54 de studii din peste 20 de țări.

Covid-19 continuă să faca victime peste tot în lume. Restaurante, săli de sport, școli, birouri, mijloace de transport, de la începutul pandemiei a fost complicat să se stabilească cu precizie lista locurilor de contaminare.

Cât de dificil este să nu infectezi pe alții dacă locuiti în aceeași casă

Cum se produce transmiterea virusului în propriile case? Potrivit unui nou studiu dezvăluit de centrele de sănătate din SUA, răspândirea virusului în gospodării este frecventă și rapidă. Pentru a ajunge la această concluzie, această analiza a examinat 54 de studii din peste 20 de țări. Cercetarea a dezvăluit că focarele în care o persoană a fost bolnavă de Covid-19 au continuat să fie puncte cheie pentru transmiterea virusului.

„Acesta este un alt studiu care ne amintește de cât de contagios este virusul care provoacă Covid-19 și cât de dificil este să nu infectezi pe alții dacă locuiești într-o locuință aglomerată, multigenerationala”, a declarat dr. Leana Wen, analist medical al CNN, medic de urgență și profesor invitat la Școala de sănătate publică a Institutului Milken al Universității George Washington, care nu a fost implicat în acest studiu.

În detaliu, mai mult de jumătate dintre persoanele (53%) care locuiau cu o persoană infectată cu Covid-19 au fost infectate în decurs de o săptămână, potrivit cercetătorilor. În plus, aproximativ 75% din aceste infecții secundare au apărut în decurs de cinci zile de la primele simptome la pacientul inițial. Mai puțin de jumătate dintre membrii gospodăriei infectate prezentau simptome la prima detectare a infecției.

„Mulți nu au raportat simptome în timpul celor șapte zile de urmărire, subliniind potențialul de transmitere prin contacte secundare asimptomatice și importanța carantinei”, a raportat echipa CDC, potrivit Sante Magazine.

Partenerii de viata, persoane cu risc

În mod surprinzător, soții au prezentat un risc mai mare decât alți membri ai familiei, probabil din cauza somnului în aceeași cameră, a intimității și a contactului prelungit, conform concluziilor publicate în revista JAMA Network Open.

„Modelele de răspândire a Covid-19 sugerează că grupurile de oameni care trăiesc aproape unul de celălalt prezintă cel mai mare risc de a se imbolnavi unul pe altult. Dacă copiii fac parte din această gospodărie, ei pot prezenta simptome minime, dar raman contagiosi. Luați în considerare să cereți tuturor să poarte o mască în interior”, recomandă medicul pediatru dr. Jenny Radesky, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Pediatrie.

În plus, riscul a fost mai mare dacă respectul membru al familiei a prezentat simptome de Covid-19 (cum ar fi tuse, strănut, dureri corporale, frisoane și febră) decât în ​​cazul în care persoana a avut semne reduse sau deloc de infectie cu acest virus. Riscul a fost, de asemenea, mai mare între adulți decât între adulți și copii.

Adauga un comentariu