Stiri medicale

Covid-19: unele grupe de sânge sunt mai afectate

Publicat: 28 sept. 2020
teste sange
grupa sanguina O este mai puțin expusa riscului decât celelalte

Covid-19 continuă să se răspândească, mai ales in contextul in care iarna de apropie. Cercetarile au stabilit deja ca unele populații sunt mai expuse riscului decât altele. Mai surprinzător, se pare că si unele grupe de sânge sunt mai afectate decât altele. Au fost publicate mai multe studii pe această temă. Pentru dr. Jacques Le Pendu, imunolog și director de cercetare la Institutul Național de Sănătate și Cercetare Medicală din Franta, „dacă legătura cauzală nu a fost încă demonstrată, toate aceste studii converg în rezultatele lor spre faptul că grupa sanguina O este mai puțin expusa riscului decât celelalte.

Grupa sanguină A, mai vulnerabilă la coronavirus

Au fost efectuate mai multe studii, de către oamenii de știință chinezi în martie și apoi de oamenii de știință americani la începutul verii, în încercarea de a stabili o legătură între grupul sanguin și sensibilitatea la Covid-19. Cercetătorii au analizat datele preluate de la pacienții care au testat pozitiv virusul sau au fost spitalizați. Dintre aceștia, aproape 40% au avut grupa sanguină A, o proporție mult mai mare decât pentru alte grupe sanguine. O părea mai scutita.

Desigur, această cercetare necesită o dezvoltare ulterioară și nu ar trebui în niciun caz să facă oamenii să uite de acțiunile de protecție, chiar dacă se situeaza in grupa O! Asadar, este esențial să purtați o mască imediat ce ieșiți de acasă, să vă spălați frecvent pe mâini cu săpun sau gel hidroalcoolic, să tusiți în cot, sa folositi un șervețel de unică folosință pentru a va sufla nasul.

Adauga un comentariu