Stiri medicale

OMS: Covid-19 va provoca multe decese în octombrie și noiembrie, în Europa

Publicat: 16 sept. 2020
pacient covid-19
Covid-19 va provoca multe decese în octombrie și noiembrie, în Europa, avertizeaza OMS

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Europa va experimenta o creștere a mortalității în rândul pacienților afectați de Covid-19 în lunile octombrie și noiembrie. Potrivit instituției, descoperirea unui vaccin nu va marca sfârșitul pandemiei.

In aceasta saptamana, filiala europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a convocat aproximativ cincizeci de țări membre pentru a discuta răspunsul la pandemia globală Covid-19 și pentru a conveni asupra unei strategii pe cinci ani. De la sfârșitul verii, continentul european a înregistrat o creștere suplimentară a cazurilor de coronavirus.

51.000 de cazuri noi în Europa într-o singură zi

O situatie care îl îngrijorează pe Hans Kluge, directorul filialei europene:

„Se va îngreuna situatia. În octombrie, în noiembrie, Covid-19 va provoca multe decese, vom vedea asadar o mortalitate mai mare”, au anunțat oficialii OMS potriit Agence France Presse (AFP). Creșterea numărului de decese este cauzată de creșterea numărului de cazuri, determinate de reluarea epidemiei în Europa.

51.000 de cazuri noi de Covid-19 au fost identificate vineri, 11 septembrie, în cele 55 de state membre.

„Suntem într-un moment în care țările nu doresc să audă astfel de vești proaste și înțeleg asta. Dar este foarte important să spunem că se va termina, la un moment dat sau altul, nu este sfârșitul lumii”, ne-a liniștit șeful filialei europene a OMS.

Cu toate acestea, Hans Kluge avertizează că descoperirea unui vaccin împotriva virusului nu înseamnă sfârșitul pandemiei.

„Nu știm nici măcar dacă vaccinul va fi eficient în toate părțile populației. Unele semne pe care le primim este că va fi eficient pentru unii, dar nu și pentru alții. Și astfel trebuie să comandăm diferite vaccinuri, ce coșmar logistic „, precizează medicul.

Potrivit acestuia, sfârșitul pandemiei va avea loc atunci când populațiile vor reuși să trăiască cu ea.

Adauga un comentariu