Boli si tratamente

Covid-19: de ce nu este indicat să folositi ventilatorul?

Publicat: 07 aug. 2020
Covid-19: ventilatorul este periculos

Covid-19: ventilatorul este periculos. Ventilatorul ajută la răspândirea Covid-19, potrivit Înaltului Consiliu pentru Sănătate Publică din Franta. Vizitând o casă de batrani, Olivier Véran, ministrul Sănătății din Franta, a avertizat asupra pericolelor acestor dispozitive în perioada valurilor de căldură, în special în rândul persoanelor în vârstă și al celor vulnerabile.

În timpul vizitei sale in Ehpad, inaltul oficial a avertizat cu privire la valul de căldură. Deoarece cazurile de Covid-19 continuă să crească si in Franta, ministrul le-a reamintit tuturor riscurilor de utilizare a ventilatoarelor în transmiterea virusului.

La începutul lunii mai, Înaltul Consiliu pentru Sănătate Publică a emis o notificare explicând că utilizarea ventilatoarelor nu este dăunătoare pentru o singură persoană, într-o cameră. Cu toate acestea, aceste dispozitive sunt periculoase atunci când mai multe persoane sunt grupate în aceeasi cameră.

Covid-19: ventilatorul este periculos

„Ventilatorul va agita virusul și îl va proiecta pe toate suprafețele, masca nu protejează suficient și, prin urmare, ventilatoarele sunt interzise într-o cameră unde există mai multi oameni. Când vă aflați într-un mediu familial nu la fel ca într-o unitate unde 100 de persoane se află la o distanță sigură, toată ziua, și care nu trebuie puse în pericol prin utilizarea unui ventilator, chiar și atunci când este cald”, a detaliat Olivier Véran, în timpul vizitei sale, potrivit femmeactuelle.fr.

Prin urmare, ministrul Sănătății a cerut unităților de cazare să interzică ventilatoarele în această perioadă caniculară. Cu toate acestea, nu recomandă utilizarea aerului condiționat. Riscurile de contaminare ale acestor dispozitive ar fi foarte mici: „Aerul condiționat nu prezintă probleme”, a spus Olivier Véran.

Aparatele de aer condiționat trebuie „să fie echipate cu filtre eficiente și întreținute corespunzător. Acestea permit apoi obținerea de aer filtrat, ceea ce reduce semnificativ încărcătura virală a încăperii dacă una sau mai multe persoane infectate sunt în cameră.

Adauga un comentariu