Aperitive

Covrigi cu susan sau mac

Publicat: 27 ian. 2012

Ingrediente:

1 kg faina
40 g drojdie
sare
mac
susan
   
Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un castron, se face o adancitura in mijloc unde se pune drojdia amestecata cu putina apa calda. Se lasa vreo 20 min timp in care drojdia face “spume”Apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit 1 ora. Se rup bucati si se modeleaza covrigi dupa indemanarea fiecaruia. Dupa ce-am terminat de modelat, punem la fiert intr-o cratita apa, punem sare (sa se simta sarea dar nu saramura). Cand clocoteste punem cate un covrig si il lasam 3-4 secunde (se umfla repede), il scoatem cu paleta pe un fund de lemn sau farfurie, il trecem prin mac sau susan si-l punem in tava. Tava unsa cu putin ulei sau cu hartie de copt se baga in cuptorul preincalzit la 100 grade timp de 10 min.
Covrigi pregatiti de Amalia.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit