Aperitive

Covrigi pizza umpluti cu branza 

Publicat: 25 sept. 2019

Nu stii ce sa mai iei la pachet, tu sau familia ta? Atunci iti recomandam aceasta reteta de covrigi pizza umpluti cu branza pe care ii poti face de seara pentru a doua zi.

Ingrediente pentru 3 covrigi

  •  
  • 400 g aluat de pizza cumparat sau facut de tine
  • 400 g de branza mozzarella maruntita
  • 15 felii de salam pepperoni 
  • sos marinara sau sos de pizza, pentru servire
  • spray de gatit cu ulei vegetal, antiaderent

 Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220° C. Desfaceti aluatul si formati un dreptunghi de 38×22 cm. Taiati dreptunghiul pe orizontala in trei fasii egale. Intindeti cu atentie fiecare fasie pe latime si lungime. Presarati 100 g de branza in centrul fiecarei fasii de aluat. Pastrati ultima 100 g de branza pentru mai tarziu.

Indoiti aluatul peste branza, apasand pentru a sigila si rotiti usor pentru a crea 3 fasii de aluat umplute cu branza. Acoperiti o tava de copt cu hartie si pulverizati ulei vegetal. Pentru a forma covrigii, luati o fasie de aluat, mutati-o pe tava de copt, apoi formati un cerc cu capetele aluatului din partea de sus. Rasuciti si lipiti capetele aluatului de mijlocul cercului. Repetati cu celelalte doua fasii.
 
Infasurati feliile de pepperonii pe covrig, pe margine, apoi presarati ceasca ramasa de branza. Se coc covrigii 14-18 minute pana se rumenesc. Serviti imediat cu sos de pizza.



loading...

Adauga un comentariu