News Flash:

Covrigii, o afacere de succes pe timp de criza

6 Ianuarie 2010
5709 Vizualizari | 0 Comentarii
• Afacerea cu covrigi calzi s-a dovedit a fi una de succes chiar si pe timp de criza • Dupa cum afirma patronul unei astfel de afaceri, deschiderea unei simigerii costa 30 mii de Euro, iar investitia se amortizeaza in 12-18 luni • Un angajat al unei simigerii castiga un salariu lunar de 1.500 lei brut

Afacerea cu covrigi calzi s-a dovedit a fi una de succes chiar si pe timp de criza. Unul dintre patronii unei astfel de afaceri a spus ca deschiderea unei simigerii costa treizeci de mii de Euro, iar investitia se amortizeaza in 12-18 luni. Astfel, afacerea cu covrigi este una care aduce profit si pe timp de criza. In conditiile crizei financiare care a lovit din plin mediul de afaceri iesean si zeci de afaceri care erau in topuri au fost nevoite sa puna lacatul pe usa si sa trimita angajatii acasa, o reteta pentru o afacere profitabila poate fi deschiderea unei simigerii. Iesenii pot remarca un numar foarte mare de locuri in oras cu covrigi calzi care aduc bani frumosi patronilor. In plus, un angajat al unei simigerii castiga un salariu de 1.500 lei brut. Pentru succesul afacerii insa nu trebuie numai banii pentru achizitionarea liniei de productie, 18 mii Euro. Alte 12 mii de Euro sunt necesare pentru amenajarea spatiului conform normelor in vigoare. Un lucru foarte important este vadul comercial, motiv pentru care patronii acestor simigerii, covrigarii au ales locurile din zonele scolilor, universitatilor, dar si institutiilor mari.

Proprietarul unor astfel de simigerii, Paul Dobresanciuc, sustine ca afacerea aduce un profit de 1500 de Euro pe luna si cei 60 de mii Euro investiti in cele doua locatii unde se produc covrigi calzi se poate amortiza intr-un an sau maximum un an si jumatate. In plus, aceste afaceri sfideaza criza si prin crearea unui numar important de locuri de munca bine platite. "Numai la o simigerie am creat 12 locuri de munca pe timp de criza, in conditiile in care multe companii isi trimit angajatii acasa. Este o afacere profitabila, dar depinde de vadul comercial unde este amplasata", a declarat Paul Dobresanciuc. Numarul simigeriilor s-a inmultit simtitor in ultima perioada. Pentru a cumpara un covrig trebuia sa astepti la rand chiar si 45 de minute. Acum, in Iasi, sunt aproximativ 30 de simigerii. Un calcul simplu arata ca aceste simigerii au creat mai multe locuri de munca decat ofera Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi intr-o luna. Succesul afacerilor tip simigerie este bazat si pe lipsa atat a timpului, cat si a nivelului de trai al iesenilor care prefera sa isi potolesca foamea din mers cu cativa covrigi. De altfel, ceea ce transforma o astfel de afacere intr-una de succes este reprezentata de un produs de calitate oferit rapid la un pret acceptabil pentru orice buzunar oferit unei game largi de consumatori.

paul dobresanciuc
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3930 (s) | 22 queries | Mysql time :0.285869 (s)

loading...