Actualitate

Cozi si liste de asteptare ca pe vremea lui Ceausescu pentru un produs de zeci de milioane!

Publicat: 15 oct. 2014

@ In ciuda situatiei economice precare, la Iasi se cheltuie miliarde pe aceste obiecte @ Produse care nu apar nici in magazine, vandute pe piata neagra @ Pentru a obtine un aparat ca acesta trebuie sa muncesti luni de zile si sa astepti tot atat

Pasionatii de tehnologie nu vorbesc de altceva de mai bine de o luna decat de noul produs al americanilor de la Apple. Este vorba de ultimul model de telefon al companiei din Silicon Valley, iPhone 6. Nici Iasul nu a scapat de febra acestui fenomen care a cuprins intreaga planeta. Astfel, magazinele care vand telefoane mobile si alte gadgeturi au fost luate cu asalt de clienti care intreaba cand ar putea sa-si procure noua minune de la Apple. Unii clienti au fost ceva mai hotarati si ca sa nu piarda ocazia au inceput sa faca precomenzi la dealerii de telefonie mobila care vor livra aceste produse. Dintre marii jucatori de pe piata, cei de la Vodafone si nemtii de la Telekom au furat startul si desi nu au telefonul in magazine ofera clientilor posibilitatea de a precomanda un astfel de produs, pentru a avea prioritate la momentul lansarii.

Zeci de milioane pentru un moft

Conform ultimelor date venite din partea comerciantilor, iPhone 6 va fi disponibil la finalul acestei luni sau la inceputul lunii noiembrie in reprezentantele principalilor operatori de telefonie mobila. „Am comandat de o saptamana telefonul. De abia luna viitoare il voi putea cumpara si sincer nu mai am rabdare. Am avut pana acum toate modelele de iPhone si sunt curios sa il incerc si pe acesta. Am citit destul de multe recenzii despre telefon si consider ca este superior celor de pana acum„, declara un iesean care a comandat un astfel de telefon.

Omul sustine ca banii nu sunt o problema atunci cand vine vorba de pasiunea sa pentru gadgeturi. Costul unui astfel de telefon ajunge lejer la 1.000 de dolari la variantele de top, cum ar fi iPhone 6 Plus, o mini-tableta cu telefon inclus (phablet) putand ajunge si la 1.000 de euro. Chiar daca pentru cei mai multi ieseni aceste cifre par de domeniul fantasticului, pentru cateva zeci de concetateni, aceste sume sunt derizorii.

Pana acum am inregistrat cateva zeci de precomenzi pentru iPhone 6 si pentru iPhone 6 Plus si sunt si alti clienti care doresc telefonul, dar nu au facut inca o precomanda. Suntem convinsi ca stocul initial va fi epuizat instantaneu, urmand ca pentru cei care vor sa ia din magazine un astfel de produs sa fie nevoie sa astepte a doua serie de telefoane„, declara un reprezentant al unei companii de telefonie mobila din Iasi. Pentru cei care nu mai au rabdare si isi doresc acest telefon ceva mai devreme exista si solutia achizitionarii online, aparatul fiind disponibil pentru Statele Unite si unele tari europene care au optiunea de shipping si pentru zona Romaniei.

De asemenea, o serie de indivizi vand acest telefon si pe anumite site-uri de profil romanesti, unii fiind chiar din Iasi. In aceste cazuri problemele apar atunci cand vine vorba de garantie sau chiar de lipsa de adaptare a unor facilitati tehnice la mediul romanesc. Cei care se bucura de unele oferte de „la baieti” ar trebui sa fie atenti si la eventualele produse contrafacute care copiaza designul produsului original, dar de fapt nu au foarte multe lucruri in comun cu originalul. Pretul produselor cumparate de pe internet este ceva mai mic decat cel al telefoanelor achizitionate direct dintr-un magazin autorizat, clientii putand sa scape si cu aproape 700 sau 800 de lei mai putin.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu