Mozaic muzical

Cozmin Gușă o critică dur pe Angela Gheorghiu. „Ești CORIGENTĂ la capitolele cultură și patriotism”

Publicat: 07 oct. 2021
Angela Gherghiu canta langa un pian
Angela Gheorghiu a fost aspru criticata de Cozmin Gusa

Cozmin Gușă o critică dur pe Angela Gheorghiu după declarația sopranei cu privire la George Enescu, Ciprian Porumbescu și Maria Tănase. Potrivit acesteia tot ce este legat de marile valori ale țării noastre sunt doar legende false și că nu au fost niciodată mari artiști.

În cadrul unui interviu acordat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, de la Gold FM, Cozmin Gușă a distrus-o pe celebra soprană. În urmă cu ceva vreme, Angela Gheorghiu critica clasa politică și conducerea instituțiilor de cultură din România.

Cozmin Gușă, cuvinte grele la adresa sopranei Angela Gheorghiu

După interviul în care Angela Gheorghiu a călcat în picioare mai mulți artiști români de renume, Cozmin Gușă a venit cu o replică pe măsură. Analistul politic a atras atenția asupra faptului că, soprana nu are pic de cultură din moment ce a pus la îndoială talentul lui George Enescu sau Ciprian Porumbescu.

“Nu o spun cu bucurie, dar trebuie să o spun. Rușinică, Angela Gheorghiu. Cânți bine, dar, după părerea mea, care poate să fie subiectivă, ești corigentă la capitolele cultură și patriotism. Sora lui Klauss, într-un fel. Pe un site, Angela Gheorghiu a spus că Enescu și Porumbescu nu au fost mari artiști, că Maria Tănase cânta la mese, că toții sunt legende false.

A înșirat că Porumbescu nu e de mare valoare, că a scris puține lucruri, că a compus și o operetă, dar că nu contează. De asemenea, îl desființează pe marele George Enescu, amestecând niște nume cam de sorginte stalinistă. Nicolae Brentan, Pascal Bentoiu, Paul Constantinescu… în opinia ei l-ar depăși pe George Enescu, care nu a făcut mare lucru, a cântat pe la un muzeu prin Statele Unite. Iar Maria Tănase cânta pe la mese, chiar dacă și ea a fost invitată în SUA. George Enescu a avut un mare succes la Paris cu opera Oedip, unde deosebit de complexă și apreciată. Tocmai ce s-a încheiat festivalul, care, poate, e cel mai important de gen din lume”, a spus Cozmin Gușă.

Cozmin Gușă este convins că interviul acordat de Angela Gheorghiu nu a fost întâmplător

Cozmin Gușă este de părere că intervriul acordat de Angela Gheorghiu a fost comandat și pus la cale de de o serie de persoane care vor să discrediteze valorile României.

“Această obrăznicie a Angelei Gheorghiu de a atenta la aceste valori s-ar părea că are în spate niște lucruri mult mai sofisticate de denigrare a valorilor naționale, pe modelul Maia Morgenstein, altă doamnă care s-a trezit să ne aplice ștampila de antisemiți, ceea ce s-a dovedit că a fost o minciună ordinară a ei, pusă la cale, în complicitate, cu ăia doi frați pătați, unul ambasador la Washington, altul consilier al lui Cîțu, frații Muraru”, a mai precizat Cozmin Gușă.

Cozmin Gușă i-a atras atenția să aibă mare grijă când vine în România

Analistul politic i-a atras atentai soprarei asupra faptului că ar putea avea aceeași soarta ca a lui Klaus Iohannis, o altă persoană care în viziunea acestuia nu respectă valorile țării.

“Nu mi-a plăcut deloc faptul că a făcut acest lucru Angela Gheorghiu. Faptul că și-a asumat o declasează din punct de vedere cultural. E corigentă la capitolul patriotism și cultură, chiar dacă s-ar fi lăsat folosită. Nu mi-aș fi permis niciodată, în locul dânsei, să spun asemenea lucruri despre niște repere artistico-muzicale pe care noi le avem și care ne definesc. Sunt valoaroase inclusiv la nivel mondial. Angela Gheoghiu coboară în ochii multora. Dacă a dorit doar publicitate, a obținut-o, numai că este negativă. I-aș da un sfat, dacă nu cumva își cere scuze între timp. Când mai vine în țară, o sfătuiesc să fie atentă că s-ar putea să aibă același tratament ca și ‘fratele’ ei de exprimare la adresa românilor sau cel puțin de gândire, pe numele său Klaus din Sibiu”, a încheiat cunoscutul analist politic.

Comentarii
  • Ai uitat, Angelo, de unde ai plecat(Adjud, dar nu locul este important ci condiția pe care o aveai) și cât de mult ai fost ajutata sa ajungi unde ai ajuns. Știi bine ca de nu primeai acel ajutor nu erai în veci unde ești acum. Tind sa cred, cu tărie, ca Elena era alt aluat. Păcat ca s-a sinucis, mare păcat. Sper ca Ioana să-i semene mamei, Elena, și nu ție. Dacă ai ajuns sa te cobori atât de mult înseamnă ca, excepție vocea, de fapt nu ai urcat niciodată.

  • Degeaba are voce, daca a dat cu bata in balta. Ma asteptam la mai multe din partea ei, dar nu te poti compara cu Enescu sau Porumbescu. A decazut total in fata mea. Rusine sa ii fie!

  • Curva satului, Angela, spune numai prostii. Vaca a fost la A3 cu castrați amant. Scârbă mare când am văzut-o in călduri. Proasta ca noaptea. Ea cânta, nu compune simfonii.

Adauga un comentariu