Culinar

Cozonac floare cu ciocolată, un deliciu spectaculos la masa de Paști. Rețeta inedită pentru un cozonac rafinat și gustos

Publicat: 13 apr. 2022
cozonac floare
Pentru iubitorii de rețete spectaculoase ideal este cozonacul floare cu ciocolată, un desert rafinat la masa de Paști.

Tot mai multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă un cozonac floare cu ciocolată, un deliciu spectaculos la masa de Paști. Acesta este aromat, pufos și extrem de gustos. Pentru a face acasă un cozonac floare, avem nevoie de răbdare și de multă imaginație, însă succesul va fi garantat. Iată rețeta inedită pentru un cozonac rafinat și gustos.

Cozonac floare, un deliciu irezistibil la masa de Paști

De la masa de Paști nu lipsesc bucatele tradiționale gustoase și aromate. Pentru iubitorii de preparate culinare făcute ca pe vremea bunicii ideal este drobul de miel făcut după rețeta de odinioară. De asemenea, nu trebuie să lipsească și câteva rulade aperitiv deosebite, care vor fi cu siguranță pe placul musafirilor.

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete spectaculoase. Pe lângă delicioasele rețete de pască și cozonac pufos, putem să îi impresionăm pe invitați cu niște prăjituri de casă aromate și cremoase, dar și cu câteva cornulețe fragede.

Pentru iubitorii de preparate spectaculoase, ideală este rețeta de cozonac floare cu ciocolată. Acest cozonac are un aspect deosebit, iar gustul este pe măsura așteptărilor. Dacă vrem să ne bucurăm la final de aromele unui desert pascal irezistibil atunci avem nevoie de ingrediente de calitate și de multă răbdare. Pe lângă acestea, trebuie să ținem cont de câteva trucuri și să ne folosim din plin de imaginație. Cu siguranță vom obține cel mai bun cozonac de casă, fraged, aromat și pufos.

Rețeta inedită care va cuceri musafirii

Deliciosul cozonac floare este extrem de gustos, iar aspectul deosebit îi va impresiona pe toți cei de la masă. Pe lângă rețetele tradiționale, cozonacul floare cu ciocolată este pe placul multora dintre noi.

Pentru prepararea acestuia trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și să folosim ingrediente de calitate. Dacă vrem să îi cucerim pe invitații de la masa de Paști cu un cozonac floare, atunci avem nevoie de 500 g de făină, 200 ml de lapte, 2 ouă, 1 praf de sare, 20 g de zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie, esență de vanilie, esență de rom, 80 g de unt, 10 g de drojdie uscată, 150 g de cremă de ciocolată, 100 g de zahăr și 2 linguri de ulei de floarea soarelui.

Într-un vas mare se pune laptele fierbinte și se adaugă untul, apoi sarea și zahărul și se amestecă bine până când toate ingredientele se topesc și se obține o compoziție omogenă. După aceea se adaugă drojdia și se amestecă până când aceasta se dizolvă.

Când drojdia s-a încorporat în compoziție, se adaugă 1 ou, esența de rom și de vanilie, apoi răzătura de lămâie. După ce toate ingredientele s-au omogenizat, se pune făina treptat. Se începe frământarea aluatului până când acesta devine elastic și nu se mai lipește de mâini. La frământare se adaugă și două linguri de ulei de floarea-soarelui. Când aluatul este gata, se lasă la dospit timp de o oră.

După ce aluatul a crescut suficient, se împarte în 4 părți egale, iar fiecare parte se întinde bine și se dă o formă rotundă cu o farfurie pe care o punem pe foaia de aluat cu fața în jos. După ce am obținut prima foaie de aluat, o ungem cu ciocolată topită sau cu Nutella  și se pune foaia de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se procedează la fel cu încă două foi de aluat, iar ultima foaie se așază în tavă fără să fie unsă cu ciocolată. Se pune în mijloc o cană după care se taie cu un cuțit cercul de aluat pornind de la baza cănii în 4, apoi fiecare sfert în 4. Astfel, vor rezulta 16 fâșii, care vor fi împreunate, obținându-se 8 petale de floare.

La final, se unge cozonacul floare cu ou bătut, apoi se pune la cuptor până când se coace foarte bine și capătă o crustă ușor crocantă deasupra. Acest cozonac delicios va fi cu siguranță pe placul tuturor celor de la masă. Pentru cei începători în bucătărie, ideal este cozonacul fără frământare, pufos, aromat și ușor de făcut.

Pentru iubitorii de rețete spectaculoase ideal este cozonacul floare cu ciocolată, un desert rafinat la masa de Paști. Acesta are un aspect inedit, iar aromele deosebite ne vor încânta papilele gustative. Dacă ținem cont de câteva trucuri și folosim ingrediente de calitate, vom obține un cozonac gustos care îi va cuceri pe musafiri.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect
Adauga un comentariu