Politic

Craciunescu: „Alianţa USL s-a constituit cu un scop foarte pragmatic”

Publicat: 25 nov. 2011
       Alianţa USL s-a constituit cu un scop foarte pragmatic: să fie o alternativă viabilă la actuala guvernare, cea care a micşorat pensiile, salariile, dar a mărit taxele, a lăsat oameni fără slujbe, a făcut împrumuturi externe împovărătoare, făcând ca viaţa de zi cu zi să devină un chin pentru marea majoritate a românilor. E evident că România are nevoie de altă forţă politică, una care să se gândească şi la cetăţean, să-i mai uşureze povara şi să-i îmbunătăţească nivelul de trai. Un scop nobil, pentru care PNL şi PSD au trecut peste diferenţele de doctrină şi şi-au armonizat strategiile, chiar cu riscul ca fiecare partid al alianţei să-şi dezamăgească o parte dintre simpatizanţi. Dar a fost o hotărâre înţeleaptă pentru situaţia de criză pe care o parcurge ţara, criză care afectează în primul rând pe simplul cetăţean, cetăţean la care trebuie să ne gândim tot timpul, nu doar în campania electorală. Şi mai ales când dă de greu. Din aceste considerente a luat fiinţă şi USL Paşcani, cu speranţa că forţele unite ale PNL şi PSD Paşcani vor putea face mai multe pentru municipiu. Buna colaborare dintre cele două formaţiuni care există la centru pot spune că există şi la nivelul unu al organizaţiilor din Paşcani.
        Dialogul purtat de mine – ca preşedinte al organizaţiei municipale, dar şi ca primar – cu preşedintele PSD Paşcani, senatorul Florin Constantinescu, a dat roade. Am căzut de acord în privinţa unor soluţii care să fie în avantajul păşcănenilor. Cel mai recent exemplu se referă la preluarea drumului naţional DN 28A km 20+100-22+550 în subordinea Consiliului local, aşa cum ne impune şi Ordonanţa de Guvern nr.43/1997. care spune foarte clar: „Drumurile de interes local apartin proprietatii publice a unitatii administrative pe teritoriul careia se afla”. Considerând că e o soluţie bună pentru Paşcani, domnul Florin Constantinescu m-a asigurat că proiectul de hotărâre pe această  temă va fi votat şi de consilierii PSD. Însă la votul din plen, consilierii PSD s-au abţinut şi proiectul a căzut. Nu cred că domnul Florin Constantinescu m-a minţit sau că în PSD Paşcani există probleme de comunicare. Totuşi, liderul grupului PSD din Consiliul municipal, domnul Dumitru Pantazi,  la vot a dat semnalul invers celui stabilit cu şeful său de partid.
       Mă întreb dacă domnul Dumitru Pantazi îl sfidează pe domnul Florin Constantinescu. Mă întreb dacă e vorba doar de indisciplină de partid sau chiar de o aripă dizidentă în PSD. Mi se va replica faptul că aceste chestiuni ţin doar de bucătăria internă a PSD. Nu e tocmai aşa, din moment ce suntem în aceeaşi alianţă. Din acest motiv pot să pun astfel de întrebări şi ca liberal, şi ca primar preocupat de problemele păşcănenilor. Votul consilierilor PSD face ca să nu putem redeschide bariera de la Blăgeşti, deşi am făcut toate investiţiile necesare şi mai e nevoie doar ca hotărârea să treacă în consiliu. Votul consilierilor PSD nu numai că nu respectă Ordonanţa 43/1997 şi decizia şefului organizaţiei, dar îi obligă în continuare pe cetăţenii din Blăgeşti să ocoleacă 14 km pentru a ajunge în oraş, în loc de doi km, cât ar face dacă bariera ar fi redeschisă. Este adevărat că în campania electorală am promis celor din Blăgeşti că voi redeschide bariera. Şi cum întotdeauna încerc să-mi ţin promisiunile, am făcut tot ce ţinea de mine pentru redeschiderea barierei.
        A mai rămas formalitatea aprobării proiectului de hotărâre prin care drumul intră în administrarea municipalităţii, astfel încât să putem lua decizia redeschiderii barierei. Căci nu putem lua decizii pe teritoriul drumurilor naţionale. 
        Probabil, domnul Dumitru Pantazi – care vrea să candideze la primărie – vrea să blocheze iniţiativa de redeschidere a barierei, ca nu cumva realizarea lucrului solicitat de cetăţenii din Blăgeşti să-i aducă puncte electorale actualului primar. Domnul Dumitru Pantazi sacrifică interesul a 4000 de cetăţeni din Blăgeşti în interesul personal, care urmăreşte să pună mana cu orice preţ pe primăria Paşcani; adică locul în care primarul trebuie să fie al tuturor păşcănenilor şi aflat în slujba lor. Observ că domnul Dumitru Pantazi nu e nici în slujba concitadinilor şi nici în slujba partidului care l-a propulsat în Consiliul municipal. Accept că lupta politică presupune şi şicanarea adversarului, dar nu şi a aliatului. Şi, mai ales, e inacceptabil ca poziţia domnului Pantazi să afecteze interesele a 4000 locuitori din Blăgeşti, la care se adaugă alte câteva sute  de păşcăneni care se deplasează în această suburbie.
       Trebuie să spun foarte clar, ca să înţeleagă cetăţenii din Blăgeşti şi din Paşcani: nu vor putea scurta drumul spre şi dinspre oraş, câtă vreme liderul de grup al consilierilor PSD, domnul Pantazi, va impune colegilor din consiliu să nu voteze proiectul de hotărâre menţionat; chiar dacă legea ne impune s-o facem, iar eu am făcut toate celelalte investiţii şi pregătiri pentru redeschiderea barierei.
       Prin poziţia sa, domnul Pantazi se autoexclude – faptic, căci în mod formal încă nu a făcut-o – şi din alianţă, dar şi din PSD. Şi în mod evident din rândul aleşilor care doresc efectiv binele comunităţii, pe care îl susţine doar la modul declarativ.
       Dacă domnul Pantazi nu îşi schimbă atitudinea, am mari îndoieli că USL mai poate funcţiona. Mizez pe înţelepciunea liderilor şi membrilor PSD că acest lucru nu se va întâmpla, căci  acest lucru e mai important decât visul de mărire al domnului Pantazi.
      Eu doar am tras un semnal de alarmă, după ce am constatat că dialogul în interiorul USL Paşcani nu a dat rezultate.
      Pe aceasta cale am dorit să-i informez  pe locuitorii Paşcanilor despre situaţia barierei de la Blăgeşti şi cine întârzie redeschiderea ei.

 Presedintele Organizatiei PNL Pascani
                                                                                         Primar,
                                                                         Dr.Grigore Craciunesculoading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit