Fotbal intern

Craciunescu: Doar CCA poate solicita arbitri straini, chiar daca cele doua echipe cer acest lucru

Publicat: 16 ian. 2012

Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a declarat luni, agenţiei MEDIAFAX, că decizia Adunării Generale Extraordinare a LPF de a solicita arbitri străini în cazul în care cei romani vor face multe greşeli în primele cinci etape din acest an, este practic nulă, deoarece nu va accepta aducerea acestora.
„Regulamentul spune clar că delegările le face CCA. Cum pot eu atunci să aduc arbitri străini dacă eu nu vreau să-i deleg, să-i aduc. La fel, nici Comitetul Executiv nu are prerogativele să impună astfel de lucruri la CCA, pentru că noi suntem un organism autonom. Nu se poate întampla una ca asta. Şi dacă ambele cluburi vor face hartie către CCA că vor arbitri străini nu se va întampla asta”, a spus Crăciunescu.
Intrebat ce va face în cazul în care i se va solicita demisia pentru că nu va accepta aducerea de arbitri străini, Crăciunescu a răspuns: „Dacă îmi cer demisia care e problema? De ce să mă dau eu la o parte, cand vreau să apăr regulamentul, iar ei vor să-l încalce?!”.

Ion Crăciunescu a afirmat că membrii Comitetului Executiv al FRF
pot aproba reducerea baremurilor pentru arbitri. „Comitetul Executiv poate decide reducerea baremurilor, noi nu avem niciun fel de autoritate, dar asta nu înseamnă că nu ne vom bate pentru păstrarea baremurilor. Cluburile sunt dispuse să plătească 15.000 de euro pentru o brigadă străină, dar nu pot da 3.000 de euro pentru o brigadă din Romania?” , a completat Crăciunescu.loading...

Adauga un comentariu