Fotbal intern

Craciunescu respinge ideea arbitrilor straini: „Nu vreau sa fiu umilit in tara mea”

Publicat: 12 ian. 2012

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, a declarat, joi, ca nu va accepta niciodata sa fie umilit în Romania, dupa ce cluburile FC Vaslui si Steaua au solicitat FRF aducerea de arbitri straini la partidele importante din returul campionatului. „Doua cluburi, Steaua si FC Vaslui, unul în 23 decembrie si celalalt în 20 decembrie, au trimis FRF doua cereri cu acelasi continut si ele ne-au fost repartizate noua. Noi am avut sedinta la CCA si cu unanimitate de voturi am stabilit ca nu suntem de acord cu aducerea de arbitri straini. Este o dorinta a LPF, pe care probabil ca o va înainta Federatiei, iar Federatia o va înainta catre noi. Eu niciodata nu vreau sa fiu umilit în tara mea. Nu traim într-o insula izolata, suntem în centrul Europei. Cum ne-ar privi toata Europa ca nu suntem în stare sa gasim în tara noua arbitri? Nu eu am crescut asta, eu am lasat lucrurile bune în 2005, iar dupa sase ani acestea sunt debusolate complet”, a spus Craciunescu, informeaza Gsp Tv.
Ion Craciunescu a afirmat ca începand din retur plata arbitrilor se va face prin intermediul FRF si nu ca pana în prezent, cand arbitrii erau platiti în baza unui contract de prestari servicii. „Noi avem un regulament. La fel ca si LPF suntem un organism autonom pe relatia cu FRF. In relatia cu cluburile si FRF suntem într-o relatie de independenta. Am fost într-o situatie atat de penibila prin faptul ca angajatii erau angajati doua ore la un meci, încat e demn de Stan si Bran de comicii vestiti ai calului. In ceea ce priveste faptul ca suntem platiti pentru activitatea noi, trebuie sa fim platiti. Incepand din retur, plata se va face de catre FRF, pentru ca nu trebuie sa avem niciun fel de legatura cu Liga sau cluburile”, a explicat Craciunescu.
Potrivit lui Craciunescu, CCA va avea un buget de 500.000 de euro în 2012. „FRF a înaintat o adresa ieri prin care ni se recunoaste autonomia economica prin care noi ne gestionam fondurile. Ni s-au stabilit fondurile, care sunt de 500.000 de euro, dar sunt supuse controlului FRF si Comisiei de Cenzori. Lucrurile sunt clare. In ceea ce priveste problemele de arbitraj, noi suntem autonomi, chiar daca suntem legati de FRF. Noi ne stabilim toate lucrurile în legatura cu arbitrajul, delegari, teste fizice, teoretice, cursuri, descoperirea de talente”, a subliniat Craciunescu.
Adunarea Generala extraordinara a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) se va întruni, luni, de la ora 12.00, iar unul dintre punctele ce vor figura pe ordinea de zi se refera la aprobarea delegarii arbitrilor straini la unele meciuri din Liga I. Adunarea Generala extraordinara a fost convocata de presedintele LPF, Dumitru Dragomir.loading...

Adauga un comentariu