Fashion

Creatorii Dolce & Gabbana condamnati la inchisoare

Publicat: 02 mai 2014
Italienii Domenico Dolce si Stefano Gabbana au fost condamnati miercuri de catre Curtea de Apel din Milano la 18 luni de inchisoare, fiind acuzati de o frauda fiscala estimata la 200 milioane de euro.
Dolce (55 ani) si Gabbana (51 ani) au fost gasiti vinovati de escrocherie contra statului italian si de inexactitati in declararea veniturilor, informeaza Mediafax.
In prima instanta, in iunie 2013, cei doi designeri principali ai casei de moda Dolce&Gabbana, de origine siciliana, au fost condamnati la un an si opt luni de inchisoare pentru o frauda fiscala estimata la aproape 1 miliard de euro.
Pedeapsa a fost redusa in apel, intrucat o parte dintre delictele care le erau imputate au fost de atunci prescrise, precizeaza presa italiana.

Citeste si: Victoria’s Secret in 2014 la Londra
 

Alte patru persoane au fost condamnate in acelasi proces si ar urma sa fie la randul lor incarcerate.
Am ramas fara cuvinte, sunt total perplex. Vom face fara niciun dubiu recurs la Curtea de Casatie„, a reactionat imediat avocatul celor doi designeri, Massimo Dinoia.
In noiembrie 2011, Curtea de Casatie italiana a anulat achitarea celor doi creatori de moda, pronuntata in aprilie 2011 de Tribunalul din Milano.

Citeste si: Fata ascunsa a modellingului: marturiile unei tinere din Romania
 

In 2010, cotidianul economic Sole 24 Ore a dezvaluit ca cele doua staruri ale modei italiene faceau obiectul unei anchete, fiind banuite de o evaziune fiscala estimata la 840 milioane de euro, alaturi de alte patru persoane.
Potrivit magistratilor italieni, Domenico Dolce si Stefano Gabbana au creat in 2004 si 2005 o companie-tampon in Luxemburg, incredintandu-i acestia controlul asupra marcilor grupului D&G, pentru a evita fiscul italian, in conditiile in care acea companie era administrata in realitate din Italia.


loading...

Adauga un comentariu