Magazin

Credinta in Iad, mai importanta decat credinta in Rai

Publicat: 11 feb. 2013
1

Studiul realizat de o echipa de cercetatori de la universitatile Oregon si Kansas arata ca rata infractionalitatii scade pe masura ce membrii unei societati cred in existenta Iadului si creste pe masura ce acestia cred in existenta Raiului, scrie Science Daily.

Studiul a fost efectuat pe datele colectate de-a lungul a 26 de ani de la 143.917 participanti din 67 de tari. Participantilor la sondaje le erau prezentate o serie de concepte, printre care cel de „rai” si de „iad”, si erau intrebati daca cred sau nu in ele.

Cercetatorii au descoperit ca in societatile in care mai multe persoane credeau in rai decat in iad rata infractionalitatii era mai mare, iar cu cat diferenta de credinta intre cele doua concepte era mai mare, cu atat rata infractionalitatii crestea.

Oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta relatie ramane valabila in majoritatea tarilor de pe Terra, indiferent de religia de care apartin oamenii intervievati.

Azim Shariff, unul dintre cercetatorii care au efectuat acest studiu, afirma ca „momentan, putem doar sa speculam asupra mecanismelor ce stau la baza acestei relatii, insa este posibil ca oamenii care nu cred in posibilitatea unei pedepse in viata de apoi sa simta ca pot evita consecintele neplacute ale comportamentului imoral”.

Adauga un comentariu