News Flash:

Credite pentru iesenii plecati in strainatate

11 Aprilie 2008
1203 Vizualizari | 0 Comentarii
• Bancile comerciale lanseaza campanii si oferte accesibile pentru orice iesean care poate dovedi ca are un venit stabil si legal in statele Uniunii Europene • Celor care doresc sa contracteze un credit cu ipoteca si nu au posibilitatea sa vina in tara, bancile le ofera posibilitatea sa imputerniceasca o persoana apropiata, care sa se ocupe de toate demersurile necesare

Iesenii plecati la munca in strainatate au acum oportunitatea sa contracteze foarte usor un credit in tara. Bancile lanseaza campanii si oferte accesibile pentru orice persoana care poate dovedi ca are un venit stabil si legal in tara in care munceste. Tipul de credite puse la dispozitie pentru cei plecati din tara difera de la o banca la alta, in functie de politica acesteia. La BRD, singurul credit ce poate fi accesat este cel imobiliar, in timp ce la BCR poate fi primit orice tip de credit, imobiliar sau de nevoi personale, atat timp cat suma este garantata de o ipoteca. Si in cazul actelor necesare pentru acordarea unui astfel de imprumut, acestea difera in functie de institutia bancara aleasa.

Astfel, la o banca cu o politica mai drastica, iesenii nu vor putea obtine nici un ban fara o serie de documente, cum ar fi un contract de munca inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca, semnat si stampilat de catre angajator, o adeverinta cu salariul pe ultimele trei luni, brevet de munca autentificat si apostilat, fisa fiscala, o adeverinta din care sa rezulte ca solicitantul este la zi cu plata impozitului pe venit, permis de sedere in original, carte de identitate, pasaport si o declaratie pe propria raspundere care sa ateste ca solicitantul nu detine alte credite. Un astfel de credit cu ipoteca poate fi accesat de catre o persoana care isi desfasoara activitatea intr-o tara straina si fara sa se prezinte la institutia bancara. "Celor care doresc sa contracteze un credit cu ipoteca si nu au posibilitatea sa vina in tara, bancile le ofera posibilitatea sa imputerniceasca o persoana apropiata, care sa se ocupe de toate demersurile necesare. Acest lucru poate fi facut cu ajutorul unei procure speciale pentru persoana care urmeaza sa ia creditul in numele solicitantului", a declarat Iulia Cindea, consultant financiar. Restul cheltuielilor, dobanzile si comisioanele de intocmire a dosarului sunt aceleasi ca si pentru o persoana care isi desfasoara activitatea in tara si doreste sa obtina un imprumut. "Iesenii plecati din tara sunt interesati de aceste modalitati de accesare a creditelor, avand in vedere intentia majoritatii de a reveni in tara dupa o perioada de timp, dar si faptul ca obtinerea unui credit in strainatate nu este la indemana oricui", a mai explicat Iulia Cindea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

brd bcr imobiliar nevoi personale credite
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1312 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014503 (s)