Eveniment-Social

Creditorii sar ca vulturii pe cadavrul Onyx

Publicat: 03 iul. 2012

@ In ultimele zile au fost inregistrate tot mai multe cereri prin care se solicita insolventa SC Complex Onyx SRL @ Chiar si Soranescu a cerut intrarea in insolventa a propriei firme pentru a se pune la adapost de executarea silita demarata de Directia Generala a Finantelor Publice Judetene Iasi

Tot mai multi creditori isi cer datoriile acumulate de la complexul Onyx. Dupa ce reporterii BUNA ZIUA IASI au scos la iveala datoriile in care sunt ingropate restaurantul Onyx si Hotelul Bellaria, detinute de Constatin Soranescu, creditorii fac front comun pentru a recupera ce se mai poate din datorii. In ultimele zile au fost inregistrate tot mai multe cereri prin care se solicita insolventa SC Complex Onyx SRL. Chiar si Soranescu a cerut intrarea in insolventa a propriei firme pentru a se pune la adapost de executarea silita demarata de Directia Generala a Finantelor Publice Judetene Iasi. Cererea a fost depusa pe data de 2 iulie 2012, iar primul termen de judecata a fost stabilit la jumatatea lunii noiembrie 2012. Printre creditorii complexului Onyx se afla atat persoane fizice, cat si societati comerciale, dar si institutii bancare. Reporterii BUNA ZIUA IASI au publicat informatii in exclusivitate despre falimentul complexului, iar multi dintre cititorii ziarului au deschis actiuni in justitie pentru recuperarea datoriilor. „Am vazut ca au aparut mai multe materiale de presa despre vanzarea Onyx de catre Finante si mi-am dat seama ca trebuie sa fac si eu ceva ca sa-mi recuperez datoria. Atunci cand i-am dat bani imprumut lui Constantin Soranescu, acesta mi-a garantat ca va trece cu bine criza si nu vor fi probleme in restituirea banilor. Acum sper ca justitia sa-mi faca dreptate”, a declarat unul dintre creditorii lui Soranescu si implicit a complexului din Bucium.

Spre exemplu, ieri, pe rolul Tribunalului Iasi a fost inregistrata o cerere de intrare in insolventa a SC Complex Onyx SRL din partea lui Corneliu Constantin Aldescu. Acesta este unul dintre creditorii societatii si a acceptat sa-i dea bani imprumut lui Soranescu in virtutea prieteniei cu acesta. Suma pe care spera sa o recupereze este de 59.000 lei. Pentru acesti bani exista un contract de imprumut pe care Aldescu l-a depus la dosar. „Am depus cerere la Tribunalul Iasi pentru a recupera suma datorata. Am inteles ca nu este singura cerere de acest gen depusa impotriva SC Complex Onyx SRL. Noi am sperat ca ne putem recupera banii pe cale amiabila, insa nu a fost posibil acest lucru. Era de asteptat ca domnul Soranescu sa ceara si el intrarea in insolventa a firmei. Banuiesc ca a depus un plan de reorganizare judiciara”, a declarat avocatul Daniel Nitoi, aparatorul lui Cornelui Aldescu.

La prima licitatie, Onyx nu a fost vandut

In urma cu cateva zile, Directia Generala a Finantelor Judetene Iasi a organizat o licitatie incercand vanzarea complexului Onyx cu suma de 260 miliarde de lei vechi. La aceasta licitatie nu s-a inscris nimeni. Aceasta se va relua peste cateva saptamani, insa bunurile vor fi scoase la vanzare la un pret cu 20 la suta mai mic, adica circa 208 miliarde lei vechi. Daca nici atunci nu se va inscrie nimeni, pretul va fi redus cu alte 20 de procente. Prin urmare, avand in vedere ca de la firma care administreaza complexul, statul are de recuperat taxe si impozite neplatite in valoare de 14 miliarde lei vechi, iar Banca Romana pentru Dezvoltare are de recuperat, de asemenea, sumele aferente unui credit neachitat de circa 180 de miliarde lei vechi, in final Soranescu se va alege cu praful de pe toba. Creditul a fost folosit pentru modernizarea restaurantului Onyx si edificarea Hotelului Bellaria.Trebuie tinut cont si de faptul ca firma are datorii si catre alti parteneri de afaceri. Soranescu mai detine si o firma de constructii numita Art Construct Company SRL, care are de asemenea datorii de circa 22 de miliarde de lei vechi catre bugetul de stat.loading...

Comentarii
  • praf in ochi !! Acolo nu da nimeni faliment, inca nu v-ati prins ca totul este o miscare menita sa ajute pe „afaceristul” soranescu sa mai traga statul in piept cu niste bani? Toti astia fac la fel….

Adauga un comentariu