Stiri medicale

Creierul poate indica daca un fumator poate renunta la viciu

Publicat: 01 feb. 2011

Cercetatorii americani au gasit o modalitate de a prezice cat succes va avea un fumator atunci cand se decide sa renunte la acest viciu. Oamenii de stiinta au folosit un scanner MRI (Medical Diagnostic Machine) pentru a cauta activitatea in regiunea creierului asociata cu schimbarea comportamentala.

Imaginile creierelor a 28 de fumatori care au intrat intr-un program antifumat au fost analizate de oamenii de stiinta de la Universitatea California din Los Angeles, potrivit Breitbart.com.

Fumatul poate sa provoace cancerul in cateva minute 

Participantii la studiu au fost rugati sa urmareasca o serie de reclame la renuntarea la fumat, in vreme ce creierele lor erau scanate. Dupa fiecare reclama, subiectii studiului dadeau note in functie de cum le-a afectat imaginea intentia de a renunta la fumat, daca le-a crescut dorinta de a renunta, si cat de mult s-au identificat cu mesajul.

Potrivit cercetatorilor, creierul poate indica daca un fumator renunta la viciu. Cei care aveau activitate in cortexul medial prefrontal in timpul reclamelor aveau „o legatura semnificativa cu reducerea comportamentului de fumator” in luna urmatoare, indiferent ce note dadusera anterior.

„Este extraordinar sa stii ca daca vezi ce se intampla in creierul unui om in timpul reclamelor poti sa prezici de doua ori mai bine comportamentul sau viitor”, a spus conducatoarea studiului, Emily Falk. 

Citeste si: 

Cum afecteaza fumatul erectia 

Fumatul, alcoolul si lubrifiantii va pot lasa fara mostenitori  



loading...

Adauga un comentariu