Culinar

Cremă aerată. Rețetă de Revelion gata în 5 minute

Publicat: 31 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cremă aerată. Rețetă de Revelion gata în 5 minute

Cremă-desert aerată este o rețetă perfectă pentru Revelion și este gata în doar 5 minute. Iată ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente:

  • 3 gălbenușuri
  • 50 gr. de zahăr
  • 370 ml. de lapte
  • 15 g. de gelatină deshidratată
  • 300 ml. smântână
  • 1 linguriță de esență de vanilie

Mod de preparare:

Într-un bol, bateți bine cele trei gălbenușuri cu zahărul, cu un mixer sau cu un tel. Peste ouăle bătute, adăugați laptele și amestecați ușor. Turnați amestecul obținut într-un recipient ce merge pus pe foc și lăsați-l la foc mic pentru 10 minute. Amestecați continuu și nu-l lăsați să fiarbă, ci doar să se încălzească.

Luați compoziția de pe foc și turnați-o într-un bol. Adăugați gelatina deshidratată, amestecați bine și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei. Până se răcește compoziția, luați un alt bol, puneți smântâna, adăugați esența de vanilie și amestecați bine cu un mixer.

După ce s-a răcit prima compoziție, turnați a doua compoziție peste și amestecați bine încă o dată. Turnati crema obținută în diverse forme, pahare, căni sau alte recipiente pe care le aveți și lăsați-le la frigider timp de 6 ore.
Poftă bună și un An Nou Fericit!

Adauga un comentariu