Culinar

Cremă de ouă pe aburi: Cum să pregătești deliciul chinezesc

Publicat: 21 mart. 2022
crema de oua pe aburi intr-un bol langa o lingura
Astfel, este bine să amesteci încet toate ingredientele până când se obține o consistență omogenă și sarea se dizolvă

Crema de ouă pe aburi este un fel de mâncare asiatică foarte populară fiind originară din China. Aceasta este o opțiune simplă, gustoasă și sănătoasă pentru a pregăti ouă la micul dejun. De fapt, crema de ouă chinezească aburită este opusul unei omlete, tradițională pentru bucătăria europeană. Cu exact aceleași ingrediente inițiale, ou, apă și sare, se obține rezultatul opus.

Astfel, în timp ce obținem puf, aerisire și textura poroasă prin toate mijloacele, bătând și spumând ouăle, în China se procedează invers. Întâi de toate se filtrează, se amestecă într-un anumit fel și infuzează amestecul de ouă pentru a scăpa de cel mai mic aer și bule. Drept urmare, după 7-10 minute de fierbere la abur amestecul de ouă, vei obține o „cremă de ouă” mătăsoasă, incredibil de fragedă și delicioasă. Ca aspect și textură, preparatul seamănă cu cremă coptă, doar că are gust sărat.

crema de oua pe aburi intr-un recipient
Secretul pregătirii acestui fel de mâncare constă în amestecarea ingredientelor

Cremă de ouă pe aburi: Sfaturile bucătarilor pentru un rezultat perfect

Pentru a pregăti varianta de bază a cremei chinezești de ouă, vei avea nevoie de 3 ouă mari, apă și sare. Câteva vârfuri de ceapă verde tocată și puțin susan sau alt ulei gustos, pentru a servi și a da „caracter” gustului. În loc de unt și ceapă, sau împreună cu acestea, poți adăuga puțină șuncă, ciuperci sau alte ingrediente aromate la amestecul de ouă.

Această cremă nu este potrivită pentru pregătirea unui tort la fel cum este crema pentru tortul de napolitană. Această cremă este o opțiune potrivită pentru un mic dejun delicios. Pentru a pregăti gustoșenia trebuie să amesteci bine ouăle. Ulterior, acestea trebuie strecurate de 1 sau 2 ori pentru un amestec omogen. După care se adaugă câteva prafuri de sare, după gust, și se toarnă treptat apă. Recomandarea standard este să adăugi apă într-un raport de 2/3 din cantitatea de amestec de ouă. Trebuie să ajungi la cantitatea de 125-130 ml de mix de ouă și să adaugi 80-85 ml de apă.

crema de oua pe aburi intr-o farfurie
Uneori se recomandă măsurarea proporțiilor cu o coajă de ou, jumătate de coajă de apă pentru fiecare ou

Uneori se recomandă măsurarea proporțiilor cu o coajă de ou, jumătate de coajă de apă pentru fiecare ou. Puteți experimenta cu cantitatea de apă. Există versiuni de restaurant a pregătirii acestui fel de mâncare, în care proporțiile de apă și ouă sunt de 1,5/1.

Pașii pentru a obține un mic dejun delicios: Rețeta veche chinezească

Secretul pregătirii acestui fel de mâncare constă în amestecarea ingredientelor. Astfel, este  bine să amesteci încet toate ingredientele până când se obține o consistență omogenă și sarea se dizolvă. Un punct important în pregătirea mâncării, trebuie să amesteci totul strict într-o singură direcție.

Poți alege oricare direcție. În sensul acelor de ceasornic sau în sens invers acelor de ceasornic, dar nu schimba direcția aleasă. Aceasta nu este o regulă feng-shui, ci o necesitate tehnologică amestecarea în direcții diferite creează bule de aer în compoziția cremei, care poate strica textura cremoasă a mâncării. Această cremă poate fi servită și drept garnitură pentru carne de vită, cârnați de casă sau friptură.

crema de oua pe aburi intr-o farfurie
Pentru a pregăti varianta de bază a cremei chinezești de ouă, vei avea nevoie de 3 ouă mari, apă și sare

Ulterior, pentru a obține o cremă de ouă pe aburi perfectă se toarnă amestecul în forme de porție și se mai lasă câteva minute să se evapore ultimele bule de aer. Orice formă de coacere, o ceașcă sau un bol obișnuit, este potrivit. Important este ca volumul vaselor să-ți permită să economisești 1–1,5 cm de spațiu liber între cremă și marginile formei.

crema de oua pe aburi intr-o farfurie langa doua bete decorative
Astfel, în timp ce obținem puf, aerisire și textura poroasă prin toate mijloacele, bătând și spumând ouăle, în China se procedează invers


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect
Adauga un comentariu