Dulciuri

Crema de zahar ars

Publicat: 04 apr. 2011

Ingrediente:

– 8 oua
– 1 litru de lapte
– 8 linguri de zahar
– 150 g zahar caramel (pentru tapetat)
arome (esenta de vanilie, zahar vanilat)

Mod de preparare:

Pentru inceput preincalzim cuptorul.
Punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele pana obtinem o spuma. (Crema caramel va iesi mai densa daca se mixeaza separat  galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste integral, iar apoi incorporam albusurile batute spuma). Spuma rezultata o adaugam in laptele cald si omogenizam totul.
Cele 150 gr de zahar le punem intr-o cratita (atentie sa nu fie emailata) sa se topeasca.  Cand zaharul s-a topit in intregime si s-a caramelizat, tapetam peretii craticioarei in mod uniform.
Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute, pana cand devine aurie.
Se serveste rece, de preferat cu frisca, pentru ca ii da un gust deosebit.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit