Culinar

Cremă pentru foi de napolitane: Această rețetă este senzațională

Publicat: 21 ian. 2022
napolitane pe o farfurie rosie
Atunci când ne gândim la copilărie, ne amintim de gustul desertului pe care obișnuia să îl pregătească bunica

Atunci când ne gândim la copilărie, ne amintim de gustul desertului pe care obișnuia să îl pregătească bunica. Crema pentru foi de napolitane este aceeași cremă pe care o folosim și la celelalte deserturi cu care obișnuiam să ne delectăm în copilărie. Este simplă, rapidă și extrem de fină.

Fiecare gospodină preferă să pregătească crema pentru foi de napolitane, întrucât este foarte ușor de făcut, relativ ieftină și cu ingrediente pe care le găsești în orice bucătărie. Modul de preparare nu va da bătăi de cap nimănui.

foi de napolitane pe o farfurie rosie
Crema perfectă pentru cele mai bune deserturi este aceeași cremă pentru foile de napolitane. Este simplă, rapidă și extrem de fină

Crema pentru foi de napolitane este nemaipomenită atunci când ne este poftă de ceva dulce și deloc complicat de obținut, fiind o dovadă clară că nu trebuie să muncești pe brânci în bucătărie pentru a avea parte de o prăjitură delicioasă. Din câteva ingrediente și un efort minim, puteți obține prăjitura pe care o făcea bunica în copilărie, transformată chiar și în tort dacă aveți pe cineva de sărbătorit.

Fie că este vorba despre crema de zahăr ars, de orezul cu lapte, de checul cu nucă și cacao sau de biscuiții cu nucă și rahat, fiecare dintre noi avem o amintire special. Ne amintikm cu drag de rețetele mamei, care au fost mereu pregătite pentru a ne dărui cele mai gustoase dulciuri.

Crema pentru foi de napolitane: Ingredientele celui mai delicios gust

Este o rețetă cu tradiție în gastronomia românească, o rețetă savuroasă și fină, un desert cu care-ți vei surprinde chiar si invitații.

Nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente de bază pe care le veți găsi cu ușurință în bucătăria oricărei gospodine și anume 200 de grame de ciocolată cu lapte, 3 linguri de cacao, 150 grame de zahăr, 50 ml de apă, 200 grame de unt, un praf de sare, 8 gălbenușuri, un pachet de foi de napolitane 27/37 cm și esență de rom.

napolitane pe o farfurie
Este o rețetă cu tradiție în gastronomia românească, o rețetă savuroasă și fină, un desert cu care-ți vei surprinde chiar si invitații

Această rețetă va fi apreciată de toți cei care sunt iubitori de ciocolată, întrucât foile rămân crocante, iar crema fină nu face decât să dea o notă de contrast în texturi. Acesta este un desert clasic, având o umplutură irezistiblă făcută acasă.

Cum se prepară umplutura perfectă

Pentru început, trebuie să punem zahărul cu apa și cacaua la fiert într-o cratiță, amestecând continuu. Când a început să fiarbă, dăm cratița deoparte și punem gălbenușurile peste compoziție.

Untul tăiat cubulețe îl punem în compoziție și îl amestecăm până se omogenizează după care dăm crema la rece.

mai multe napolitane pe o masa
Acesta este un desert clasic, având o umplutură irezistiblă făcută acasă

Între timp, puteți desface pachetul. Dacă pachetul are 6 foi, puteți să împărțiți crema în 5 părți egale. În cazul în care pachetul are mai multe foi, împărțim crema într-un număr mai mic cu unul decât numărul foilor.

Pe un platou aşezăm prima foaie de napolitană cu găurile mai mari deasupra şi punem umplutura pe care o întindem bine, continuăm cu următoarea foaie şi tot aşa până terminăm cu o foaie de napolitană. Punem o folie alimentară deasupra, aşezăm un tocător de lemn şi un obiect greu deasupra şi lăsăm peste noapte să se înmoaie foile şi sa se întărească crema. A doua zi tăiem prăjitura în pătrate/dreptunghiuri/romburi.

Astfel, acest desert reușește să vă amintească de gustul dulce și bun de odinioară din ingrediente simple, dar făcut cu multă dragoste.

mai multe napolitane pe o farfurie
Acest desert reușește să vă amintească de gustul dulce și bun de odinioară din ingrediente simple, dar făcut cu multă dragoste

Secretele unei pâini de casă
Adauga un comentariu