Sanatate

Cremă picioare umflate: Efecte imediate pentru această problemă

Publicat: 25 nov. 2021

Picioarele umflate reprezintă o problemă cu care s-a confruntat fiecare dintre noi măcar o dată. Crema pentru picioare umflate este una dintre primele soluții la care apelăm în momentul în care ne confruntăm cu această problemă.

Umflarea piciorului sau gleznei poartă denumirea medicală de edem periferic și reprezintă o acumulare de lichid în țesuturi. Acumularea de lichid nu este de obicei dureroasă, cu excepția cazului în care apare în urma unei răni. Cel mai adesea, picioare umflate au persoanele vârstnice, iar cele mai afectate zone sunt cele din partea inferioară a corpului, adică la gleznă și la laba piciorului.

În mod normal, picioarele umflate nu prezintă un risc semnificativ pentru sănătate, însă ar trebui să mergeți la un consult la un medic dacă problemele persistă deoarece ar putea indica o problemă de sănătate mai gravă care trebuie tratată imediat.

picioare umflate

Care sunt cauzele apariției picioarelor umflate

Pentru umflarea picioarelor există două mari tipuri de cauze. Este vorba despre acumularea de lichide și inflamația.

Acumularea de lichide are loc în momentul în care țesuturile sau vasele de sânge din picioare rețin mai mult lichid decât ar trebui. Cel mai adesea, aceasta apare după o zi grea de muncă, în care ai stat doar în picioare sau atunci când ai stat foarte mult timp pe un scaun fără să te ridici.

Acumularea de lichide poate să apară și în situația în care se iau anumite medicamente, în timpul sarcinii sau în cazul unor boli precum insuficiență cardiacă congestivă, boală de rinichi sau ciroză hepatică. Ameliorarea acestor simptome se poate face prin administrarea de medicamente și reducerea cantității de sare din alimentație.

O altă cauză importantă pentru umflarea picioarelor este inflamația. Aceasta presupune iritarea țesuturilor din picioare și umflarea acestora. De obicei, acestea apar ca urmare a ruperii un os, un tendon sau un ligament. Umflarea picioarelor din cauza inflamației poate să apară și în cazul în care există anumite boli inflamatorii, precum artrita. În marea majoritatea a cazurilor în care umflarea picioarelor este cauzată de inflamație apare și durerea.

Principalele boli care pot duce la inflamația piciorului sunt ruptura tendonului lui Ahile, ruperea gleznei, luxarea gleznei, celulita sau osteoartrita.

persoana care isi maseaza piciorul

Cremă picioare umflate: Senzație de prospețime imediată

Pentru ameliorarea umflării picioarelor există mai multe remedii. Cel mai des folosite sunt cremele pentru picioare umflate, acestea având efect energizant oferind o senzație de prospețime, cu efect revitalizant și înlăturând senzația de picioare grele. În plus, aceste creme au o textură plăcută, un miros discret, hidratând și catifelând pielea.

În cazul în care umflarea picioarelor este cauzată de retenția de lichide, există mai multe remedii naturiste pentru a scăpa de această problemă.

O variantă des folosită de cei care au probleme cu pcioarele umflate este ceaiul diuretic, care ajută la eliminarea excesului de lichide din țesuturi, reducând astfel sindromul de picioare umflate.

Pentru a preveni picioarele obosite și umflate se recomandă să ridicați picioarele ori de câte ori stați întins, astfel încât să fie deasupra inimii. De asemenea, puteți să plasați o pernă sub picioare pentru a sta mai confortabil.

Foarte important pentru persoanele care au picioare umflate este să reducă aportul de sare, pentru că diminuează cantitatea de lichid care se poate acumula în picioare. În plus, se recomandă evitarea purtării de jartiere și îmbrăcăminte restrictivă în jurul coapselor, menținerea unei greutăți corporale sănătoasă și purtarea unor ciorapi de susținere sau șosete de compresie.

persoana care isi maseaza talpa piciorului
Adauga un comentariu