Economic Local

Crescatorii de animale din Iasi primesc de astazi subventiile de la APIA

Publicat: 19 ian. 2018
1

Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Iasi vireaza de astazi banii in conturile fermierilor care au in gospodarii animale. Astfel, acestia vor primi 16,0078 euro pe tona, la specia bovine-sector lapte, suma aprobata fiind de 25.000 de euro, in cadrul Ajutorului National Tranzitoriu.

Citeste si : Crescatorii de ovine au primit subventii de sute de mii de lei

De asemenea, tot in cadrul ANT, fermierii care cresc bovine pentru carne vor avea in conturi 88,6852 euro pe cap de animal, adica o suma totala de 101.000 de euro. In cee ce priveste Schema Decuplata pentru productie, speciile ovine si caprine, suma aprobata pentru fermierii din judet este de aproximativ 51.000 de euro si 5,2407 euro pe cap de animal.

Pe langa aceste sume, crescatorii de animale au mai primit subventii in cadrul Sprijinului Cuplat Zootehnic, pentru ovine sau caprine, fiind vorba de avansul in zootehnie. Suma acordata de APIA pentru fiecare animal din gospodariile iesenilor a fost de 23 de euro pe cap de animal, avansul fiind de 16 euro pe cap de animal.

Citeste si : Iesenii au primit subventii de 150 de milioane de lei

Fermierii au mai primit sume cuprinse intre 24 de euro si 300 de euro, in functie de animalele pe care le detin in gospodarii si au solicitat banii prin cererile unice de plata. De asemenea, fermierii din Iasi au primit subventiile pentru terenurile agricole pe care le lucreaza, fiind acordate sumele din cadrul SAPS (Schema Unica de Plata pe Suprafata). Fermierii au primit in total in jur de 100 de milioane de euro numai pentru avansurile in cadrul SAPS.

Adauga un comentariu