Local

Crescatorii de animale din judet au probleme cu aductiunile de apa – FOTO

Publicat: 27 nov. 2012

Camera Agricola Judeteana Iasi si Consiliul Judetean au organizat o intalnire cu tema „Sprijin pentru organizarea si functionarea formelor asociative” unde reprezentantii si membrii asociatiilor de crescatori de animale din judet au abordat problemele cu care se confrunta. In cadrul evenimentului au fost discutate posibilitatile de implicare ale asociatiilor de crescatori de animale in proiectele judetene actuale, dar si solutiile viabile pentru depasirea lor. Una dintre problemele cu care se confrunta fermierii ieseni care cresc animale sunt lipsa irigatiilor. Un fermier din Ungheni a abordat aceasta problema in cadrul intalnirii. „Am inceput sa aducem apa in comunele dintre cele doua ape, Balaesti, Bosia, Ungheni, Tutora din Jijia ca sa o dam animalelor. Jumatate din valoarea laptelui o dam pe apa. Intre cele doua ape, Jijia noua si cea veche, sistemul de secare trebuie pus la punct”, a spus un fermier nemultumit.
 Prima etapa a proiectului s-a desfasurat in urma cu cateva zile, unde au fost prezenti 43 de fermieri, din toate categoriile agricole, de la crescatori de animale, legumicultori, la apicultori, si nu numai. „Intalnirea aceasta reprezinta un alt semn de schimbare. Viata rurala trebuie sa se schimbe, asociatiile de producatori trebuie sa functioneze si sa aduca beneficii producatorilor agricoli, membri in aceste asociatii”, a declarat Monica Ionela Pandelea, director executiv ale Camerei Agricole Judetene Iasi. Aproximativ 100 de fermieri au participat ieri la cea de-a doua etapa din cadrul acestui proiect, care deschide seria discutiilor pe grupuri de lucru si domenii de activitate.

Comentarii
  • Parlog, cand bagi apa in Poprocani? Asa te-ai laudat in campanie ca daca castigi o sa arate comuna mai ceva ca in Rai.Macar iesi si spune oamenilor in ce stadiu esti cu lucrarile sau ai luat si tu meteahna lui Otonel sa nu vorbesti cu lumea.Care e stadiul lucrarilor de aductiune apa-canal?

Adauga un comentariu