Economic Local

Crescatorii de ovine, verificati de specialistii in agricultura

Publicat: 03 sept. 2017
Editia PDF
11 Oct. 2019

Fermierii din judet care cresc oi si au depus documentele pentru a obtine ajutorul de minimis de la stat, vor fi verificati de catre specialistii in agricultura. Acestia vor verifica existenta exploatatiilor pentru crescatorii de ovine inscrisi in program. Dupa controlul administrativ, fermierii vor depune la sediul Directiei pentru Agricultura a Judetului (DAJ) Iasi documentele justificative de plata pana la data de 1 iulie 2018.

Citeste si : Tinerii fermieri din Iasi au obtinut aproape 10 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor

Documentele justificative de plata sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care sa rezulte cantitatea de lana comercializata. In acest an s-au inscris in program 1.281 de fermieri din judet, care detin 195.635 de capete, fiind vorba de 90 la suta din numarul total de crescatori de ovine din judet, respectiv 1.684, cu 301.737 de oi.

Cei care au depus documentele au peste 50 de oi in exploatatie. Fermierii vor avea o medie de 3 kilograme de lana pe cap de oaie, deci va fi subventionata o cantitate de cateva sute de tone de la cei inscrisi deja in program. Pe langa faptul ca pot vinde la liber lana cu 1-3 lei/ kilogram, fermierii primesc si subventia de 1 leu pe kilogramul de lana.

Valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unui beneficiar nu poate depasi suma de 15.000 de euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual (2018) si in cele doua exercitii financiare precedente (2016, 2017). Sumele reprezentând ajutoare de minimis se platesc într-o singura transa anuala. Beneficiarii sunt persoanele fizice care au atestat de producator, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale si întreprinderile familiale, persoanele juridice si orice forme asociative.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit