National

Creștere alarmantă de cazuri COVID-19 în școli!

Publicat: 21 oct. 2020

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor și profesorilor a crescut îngrijorător. Astfel că, miercuri, 21 octombrie, Inspectoratul Şcolar Timiş a anunțat că rata de infectare în Timișoara se apropie vertiginos de 3 la mia de locuitori, așteptându-se intrarea în scenariul roșu în școli. De asemenea, un lucru asemănător se întâmplă și în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde numărul cazurilor la nivel județean, în rândul cadrelor didactice, a ajuns la 50.

Marți, în Timișoara, rata de infectare era de 2,79 la mia de locuitori, conform anunțului făcut de Prefectura Timiș.

Au trecut doar două zile, iar numărul elevilor internaţi cu COVID a crescut de la 31 la 51 și al cadrelor didactice, de la 25 la 33. Totodată, din rândul personalului nedidactic, mai sunt internaţi 11 angajaţi, spre deosebire de raportarea anterioară, când erau 9.

Mai mult decât atât, au intrat în scenariul roşu de activitate 46 de şcoli şi grădiniţe. Măsura a fost adoptată în 10 localităţi, după ce rata de infectare a depășit 3 la mie.

„În momentul în care vom fi anunţaţi de Direcţia de Sănătate Publică că Timişoara este în scenariul roşu, toate unităţile de învăţământ vor solicita Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă trecerea în scenariul roşu, cu activitate online. Este clar că ne apropiem încet de scenariul roşu, de la 31 de unităţi de învăţământ în acest scenariu (zilele trecute, n.r.) am ajuns acum la 47, spre dublu. Evident că toată Timişoara va intra în scenariul roşu, în contextul în care în municipiu se află 51% din populaţia şcolară, respectiv 47.983 elevi şi preşcolari (din totalul de 97.409, n.r.).

Majoritatea unităţilor de învăţământ din Timişoara sunt pregătite să predea în scenariul online”, a afirmat, marţi, şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

Șase cadre didactice din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt infectate cu SARS-CoV-2

În conformitate cu datele transmise miercuri de Instituţia Prefectului, în ultimele 24 de ore, au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus șase profesori din judeţul Bistriţa-Năsăud.

La nivel județean, numărul cazurilor noi de îmbolnăvire este de 50.

Profesorii infectați predau la două colegii naţionale din municipiul Bistriţa, dar şi la şcoli din comunele Josenii Bârgăului, Prundu Bârgăului şi Şieu-Măgheruş.

Astfel, au fost depisați pozitiv și doi elevi de la două licee din municipiul reşedinţă, dar şi patru angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa (trei asistenţi medicali şi un infirmier).

În plus, au mai fost infectaţi cu noul coronavirus nouă angajaţi de la unii operatori economici importanţi din judeţ.

Coronavirus în România

Până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

137.835 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 6.065 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 20.10.2020 (10:00) – 21.10.2020 (10:00) au fost raportate 69 de decese (44 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Ilfov și Municipiul București.

Adauga un comentariu