National

Creșteri de pensii și salarii anunțate de PSD. Care va fi majorarea

Publicat: 30 aug. 2022
Creșteri de pensii și salarii anunțate de PSD. Care va fi majorarea
Vor fi creșteri de pensii și salarii, explică PSD

PSD anunță vești bune pentru pensionari și salariați. Aceștia au anunțat creșteri de pensii și salarii. Sumele cu care vor fi majorate pensiile şi salariile sunt peste procentele pe care legea le prevede.

La capitolul anunțuri interesante putem trece și taxa de solidaritate a companiilor din energie anunțată de Mihai Tudose ca măsură împotriva scumpirilor din ultimul an.

Creșteri de pensii și salarii

Mihai Tudose anunță că vor fi creșteri de pensii şi salarii pentru toţi românii. Așadar, conform declarațiilor ministrului Transporturilor care are și poziție de vicepremier, pensiile vor crește peste procentul de 5,7% care este transpus în lege. Social democrații susțin că vor o creștere cu minim 10% pentru pensii:

” În fapt, pensiile vor creşte cu mai mult de acel procent de 5,7% prevăzut de lege, noi insistăm pe minim 10%. Noi spunem mai mult de 10%. Salariul minim de la 2.250 la 3.000 lei, vorbesc de brut şi cu o parte de compensare 200 lei pe această diferenţă pe care să o suporte statul”, a completat vicepreşedintele PSD Mihai Tudose.

În replică, vicepremierul Sorin Grindeanu a explicat faptul că Marius Budăi, ministrul Muncii va prezenta tot pachetul de măsuri sociale pe care PSD îl are în plan. Vicepremierul a completat faptul că social democrații vor veni cu propuneri de politici publice în cadrul coaliției PNL-PSD-UDMR și că ministrul Budăi va detalia pe larg tot pachetul social care urmează să fie luat.

Cresc pensiile, salariile și prețurile la alimente, gaze naturale și energie electrică

Anunțul făcut de PSD vine într-un context dificil pentru populație. Fermierii susţin că vor fi scumpiri la alimente de la toamnă. Vorbim despre majorări de 30% la carnea de porc, de 20-30% la ulei, ouă, făină, dar și alte alimente. Pe de cealaltă parte, creșterile vor fi resimțite puternic de populație în special la iarnă când se vorbește despre un record all time la gazele naturale:

”Sunt mai multe motive: combustibilul, energia, gazul, forța de muncă și hrana pentru animale. Dacă un crescător cumpăra înainte cu 80 de bani kg de porumb sau grâu, anul ăsta prețul este dublu. Din luna noiembrie, cred că floarea soarelui se va duce exact cum a fost și la începutul lunii martie, undeva la 4.000 de lei pe tonă. La momentul acesta este 2.700. Atunci vom avea scumpiri pe raft drastic, cel puţin 20-30% la sută la ulei”, spune un fermier.

Nici la capitolul rate bancare românii nu pot fi liniștiți. Odată cu creșterea continuă a indicelui ROBOR, ratele românilor au crescut și ele considerabil. Așadar, sunt conaționali care plătesc dublu față de 2021. Desigur, băncile o duc foarte bine pentru că în semestrul 1 din 2022, majoritatea băncilor au înregistrat un profit record comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021. Așadar, creșteri de pensii și salarii anunțate de PSD insuficiente pentru o piață care este din ce în ce mai scumpă. Ideal ar fi ca, atât pensiile cât și salariile să fie indexate la nivelul costurilor actuale.
Comentarii
  • Bai PSD nu va este rusine voi ati fluturat aceasta lege in Alegeri dupa care ati Prorogato cand ati primit voturile de care ati avut nevoie si acum o dati cotita adica legea unica a selarizarii trebuie aplicata numai ca Legea Pensiilor nu mai exista pentru voi. Sunteti Criminali faceti totul pentru exterminarea pensionarilor care au contribuit ani de zile la fondul de pensii si voi nu mai terminati sa furati Avutia Nationeala. Nu sunt convins ca acest mesaj o sa fie afisa

Adauga un comentariu