International

Crestini amenintati cu moartea si fortati de rebeli sa se converteasca la Islam

Publicat: 09 sept. 2013
Un grup de rebeli sirieni extremisti, printre care se numara si mai multi luptatori din Al-Qaeda, au preluat recent controlul asupra unui oras crestin, situat la nord-est de Damasc. Cu toate ca presa aservita guvernului a prezentat victoria armatei, versiunea prezentata de locuitorii acestui oras crestin este diferita. Luptele au loc in Maaloula, un oras situat pe un munte, unde oamenii inca vorbesc Aramaica.
Ingroziti, crestinii spun ca dupa ce au preluat controlul asupra orasului, rebelii sirieni le-au ordonat sa se converteasca la Islam, in caz contrar oamenii urmand sa fie ucisi. Rebelii au preluat, temporar, controlul asupra orasului, dupa o lupta cu fortele regimului. Informatiile despre acest conflict alimenteaza temerile potrivit carora rebelii beneficiaza de suport vestic, islamistii extremisti infiltrandu-se in tot mai multe zone.
„Au ucis oameni. Am auzit focuri de arma si am vazut trei morti in mijlocul strazii. Unde este Obama sa vada ce ni se intampla”, a povestit un locuitor din Maaloula, care a povestit ca rebelii au inceput sa strige „Allahu Akbar” (Dumnezeu este mare),  dupa care au inceput sa atace casele si bisericile crestinilor din zona, imediat ce au ocupat orasul.
„Am vazut cum rebelii au luat cinci localnici si i-au amenintat, spunandu-le ca daca nu se convertesc la Islam vor muri”, a povestit alt localnic. Mai mult, imediat ce au dat navala in oras, extremistii au incendiat o biserica si au jefuit alte doua. Orasul situat in apropiere de Damasc se numara printre putinele zone unde se mai vorbeste aramaica, limba vorbita de Iisus si discipolii sai. Orasul a devenit un punct strategic in luptele civile din Siria, datorita distantei mici fata de capitala. Locuitorii spun ca au auzit si luptatori care vorbesc cu accent strain, acestia banuind ca sunt extremisti Al Qaeda, care sunt adusi sa lupte aici.
Comentarii
Adauga un comentariu