Stiri si curiozitati

Crestinii sarbatoresc un mare Sfant pe 11 ianuarie

Publicat: 11 ian. 2019

Un mare Sfant este sarbatorit pe data de 11 ianuarie. Credinta si felul in care si-a trait viata pot fi un exemplu pentru orice crestin. Asadar, Cuviosul Teodosie cel Mare, incepatorul vietii de obste, este praznuit in fiecare an, la aceasta data.

Cuviosul Teodosie cel Mare, incepatorul vietii de obste, s-a hranit timp de 50 de ani cu legume si ierburi, iar dupa ce s-a retras intr-o pestera din apropierea Betleemului, Cuviosul Teodosie cel Mare a ridicat o manastire langa pestera in care locuia si a adunat in jurul sau mai multi uncenici, de aici avand si numele incepatorul vietii de obste. In continuare va prezentam Rugaciunea catre Sfantul Cuvios Teodosie cel Mare, porivit Doxologia.

"Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor si cu suspinurile cele dintru adanc ai facut ostenelile tale insutit roditoare; si te-ai facut luminator lumii, stralucind cu minunile, Teodosie, parintele nostru. Roaga-te lui Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre. Amin".loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit