Din lumea filmului

Crima cu victima arsa intr-un butoi metalic, la fel ca in cazul din Caracal!

Publicat: 03 sept. 2019

Making a murderer” e un documentar Netflix care a castigat patru premii Emmy. Serialul, care a fost lansat si in Romania anul trecut, dezvaluie controversele legate de uciderea Teresei Halbach, o tanara din Wisconsin (SUA). 

Trupul Teresei a fost ars intr-un butoi metalic pe care anchetatorii l-au gasit in curtea criminalului. Exact ca la Caracal

Condamnat pe nedrept

In 1985, pe cand avea doar 23 de ani, Steven Avery a fost condamnat pentru agresiune sexuala si tentativa de omor. A stat doua decenii in spatele gratiilor, dar testele ADN au demonstrat ca el fusese condamnat pe nedrept.

In 2003, Avery a dat in judecata comitatul Manitowoc, pe fostul serif si pe fostul procuror al comitatului, cerandu-le sa-i plateasca daune de 36 de milioane de dolari. 

Procesul era in derulare cand Avery a fost pus sub acuzare pentru a doua oara. 

Butoiul cu oase arse

La 31 octombrie 2005, Teresa Halbach dispare fara urma. Avea 25 de ani si era de profesie fotograf. In ziua disparitiei, ea a mers pe proprietatea familiei Avery pentru a poza un minivan pe care sora lui Steve voia sa-l vanda. 

In dimineata zilei de 5 noiembrie 2005, masina Teresei a fost gasita in curtea lui Steve Avery. Pe bordul masinii erau gasite urme de sange care, s-a stabilit ulterior, aveau profilul genetic al barbartului.

ADN-ul acestuia era si sub capota, iar cheia autovehiculului a fost gasita in dormitorul lui. 

Politistii au inceput imediat sa cerceteze intreaga proprietate, iar trei zile mai tarziu, in interiorul unui butoi metalic aflat in curtea lui Avery, au fost descoperite fragmente de oase umane carbonizate. Printre ele, erau si bucati arse din telefonul Teresei si din camera ei foto. 

Alte fragmente de oase carbonizate au fost gasite intr-o groapa din spatele garajului lui Avery. 

Americanii au obtinut doar un profil genetic partial 

Expertii in genetica au reusit sa obtina un profil partial al ADN-ului din ramasitele carbonizate si au stabilit ca el corespunde profilului Teresei Halbach.

Intr-o bucata de craniu a fost descoperita o incizie care s-a stabilit, in urma analizelor, ca era o gaura de glont. 

„Steven Avery a folosit o identitate falsa pentru a o ademeni pe Teresa Halbach in casa sa, acolo unde el si nepotul sau au agresat-o sexual si au ucis-o”, declara in 2005 procurorul de caz, Ken Kratz. 

Intr-o conferinta de presa, procurorul a povestit cum nepotul lui Avery, Brendan Dassey (16 ani) a recunoscut crima. 

„Teresa a fost violata, apoi a fost dusa intr-un garaj unde Avery a impuscat-o cu o arma de calibru 22”.  

Brendan Dassey le-a declarat anchetatorilor ca, pentru a sterge urmele de sange, el si unchiul sau au folosit inalbitor, benzina si diluant pentru vopsea. 

Cum a fost ars cadavrul din butoi

Ca si in curtea lui Dinca, pe proprietatea lui Avery erau mai multe butoaie metalice folosite, de obicei, pentru arderea gunoiului menajer.

In groapa din spatele garajului, familia obisnuia sa arda articole de uz casnic mai mari, diverse piese auto si resturi de animale. Aceasta era o metoda pe care majoritatea  locuitorilor din zona o foloseau pentru a scapa de deseuri. 

In ziua de 31 octombrie 2005, focul a fost aprins la ora 19:00 si a durat peste patru ore. Anchetatorii americani au gasit resturi de oase in care erau „impletite” fire de otel din anvelope iar acest fapt, sustin ei, arata ca trupul a fost ars impreuna cu niste pneuri folosite pe post de acceleratori de ardere.  

Detectiv: „Ce ai vazut in foc?” 

Dassey: „Niste ramuri. Am vazut un dulap si cateva anvelope.” 

Detectiv: „Ai vazut vreo parte a corpului?” 

Dassey: „Ei bine, acolo erau niste pungi de gunoi” confesiunea lui Brandon Dassey 

Inchisoare pana la sfarsitul zilelor

La 15 noiembrie 2005, Steven Avery a fost acuzat de omor cu premeditare si de profanare a unui cadavru, iar in 2007 el a fost condamnat la inchisoare pe viata, fara posibilitatea de a fi eliberat conditionat.

Nepotul lui, Brendan Dassey, a fost condamnat pentru omor, viol si profanare de cadavru intr-un proces separat. El nu va putea cere liberarea conditionata mai devreme de anul 2048. 
 loading...

Adauga un comentariu