Local

Crimă înfiorătoare, în Iași! Scandalul s-a transformat repede într-o bătaie crâncenă! Doi ieșeni, care și-au dat în petec într-o clădire abandonată din oraș, s-au ales cu o pedeapsă de aproape 3 decenii de pușcărie

Publicat: 28 iul. 2021
Un deținut cu mâinile pe gratii și o sală de judecată
Doi indivizi au primit o pedeapsă totală de 29 de ani de temniță, după un scandal cât casa petrecut în Iași

Doi indivizi au primit pedepse exemplare din partea magistraților ieșeni, după o bătaie crâncenă. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Ștefan Gabriel Amalioaei, zis „Buză”, la 11 ani de pușcărie, pentru omor, în vreme ce Octavian Chele, zis „Nelu”, a primit o pedeapsă de 18 ani de temniță, pentru omor și tentativă de omor. Anchetatorii spun că cei doi ieșeni au făcut un scandal-monstru, într-o clădire abandonată din oraș, în urmă cu mai bine de un an

O crimă înfiorătoare, care a avut loc în Iași, a dus la pedepsirea exemplară a unor indivizi! Oamenii legii spun că scandalul s-a transformat rapid într-o bătaie crâncenă! În urma incidentului de o violență rar întâlnită, doi ieșeni s-au ales cu o pedeapsă totală de aproape 3 decenii de pușcărie. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Ștefan Gabriel Amalioaei, zis „Buză”, la 11 ani de pușcărie, pentru omor. În același dosar, Octavian Chele, zis „Nelu”, a primit o pedeapsă de 18 ani de temniță, pentru omor și tentativă de omor.
În plus, magistrații i-au obligat pe cei doi ieșeni să plătească despăgubiri.

„Instanța admite în parte acțiunile formulate de părțile civile. Îi obligă pe inculpați, în solidar, să plătească, în total, daune morale în valoare de 120.000 de lei”, au precizat ieri magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșenii Ștefan Gabriel Amalioaei și Octavian Chele, acuzați în urma unui scandal extrem de violent

Procesul ieșenilor Ștefan Gabriel Amalioaei și Octavian Chele a început pe 9 iulie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată sub acuzațiile amintite. Asta, după ce indivizii fuseseră reținuți la mijlocul lunii mai 2020. Conform anchetatorilor, incidentul de o gravitate extremă a avut loc în noaptea de 10 spre 11 mai 2020. Totul s-a petrecut într-o clădire abandonată din Iași.

„În cursul nopții de 10 / 11 mai 2020, în intervalul orar 23:00 – 1:00, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan minor, cei doi inculpați i-au aplicat victimei F.I.R. multiple lovituri cu pumnii și picioarele predominant la nivel cranian. După aceasta, l-au îmbrâncit pe scările neasigurate ale unei clădiri dezafectate. Astfel, i-au cauzat un traumatism cranio-cerebral și facial cu plagă palpebrală dreapta, hematom extradural, hematom subdural, hemoragie subarahnoidiană, contuzie cerebrală și fracturi craniene. Aceste leziuni au dus la decesul victimei pe 12 mai 2020”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Anchetatorii ieșeni au adăugat că un alt bărbat a ajuns în stare gravă la spital.

„În cursul nopții de 10 spre 11 mai 2020, în intervalul orar 23:00 – 1:00, inculpatul O.C., pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, i-a aplicat persoanei vătămate P.F. lovituri cu un obiect din fier peste picioare. Ulterior, inculpatul l-a îmbrâncit pe scările unei clădiri dezafectate. Astfel, victimei i-a fost cauzat un traumatism cu plagă frontală dreapta și plagă mentonieră, hematom și echimoză palpebrală ochi drept, multiple traiecte de fractură la nivel etmoidal, orbital – plafon și perete intern orbita dreaptă, fronto-sinusal și frontal în stânga, hemosinus frontal, maxilar drept sfenoidal și etmoidal, fractură temporo-zigomatică stânga, hematom subdural fronto-parietal stâng, hematom extradural frontal stâng și excoriații la nivelul toracelui”, a subliniat Mihaela Apostol.

O victimă a ajuns în stare gravă la spital

Autoritățile au fost anunțate despre această bătaie crâncenă din clădirea abandonată printr-un telefon la 112. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și ale Poliției. Pentru prima victimă, echipajul medical nu a mai putut face nimic altceva decât să constate decesul. Cea de-a doua victimă a fost transportată de urgență la spital. Medicii care s-au ocupat de cea de-a doua victimă au concluzionat că leziunile suferite de aceasta au fost de natură a-i pune viața în pericol.

„Doctorii au constatat că victimei îi erau necesare 35 – 40 de zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare. Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Adauga un comentariu