Actualitate

Crima odioasa la Schitu Stavnic

Publicat: 16 feb. 2001
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:20050;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Inima zdrobita

•Doi betivi s-au incaierat in curtea unei case •Asasinul a sarit cu picioarele pe pieptul victimei sale, ceea ce i-a provocat acesteia rani foarte grave in interiorul organismului”, au declarat anchetatorii •Pentru fapta comisa, Petru Avadanii risca o pedeapsa de 20 de ani de puscarie
Un barbat si-a ucis in bataie un dusman mai vechi, pe care, practic, l-a zdrobit pana cand inima i-a explodat.
In urma cu doua seri, din curtea casei Valeriei Todica, din satul Schitu Stavnic, s-au auzit urlete de groaza. La cateva minute, vecinii au navalit in curte, unde au gasit cadavrul unui barbat intins pe jos, in cerdacul casei. Oamenii s-au dus direct la Politia din Voinesti, care a declansat imediat o ancheta. Dupa urmele de bataie descoperite la fata locului, politistii au concluzionat ca mortul a fost victima unui criminal si au anuntat Politia Judiciara de la IPJ Iasi. La o ora dupa aceea, la casa Valeriei Todica a aparut si criminalul. Petru Avadanii (27 de ani), din Voinesti, s-a predat politistilor, recunoscand ca l-a batut pe Mihai Zaharia (33 de ani), din localitatea Holboca. „Aseara (marti – n.r.), Mihai Zaharia s-a dus in vizita la matusa lui, Valeria Todica. Acolo a stat mai bine de o ora, dupa care a iesit din curte, sa plece acasa. Pe drum insa, a dat nas in nas cu Petru Avadanii, cu care Zaharia se certase puternic cu ceva timp in urma. Fiind amandoi beti, s-au luat la cearta. Avadanii l-a lovit pe cumnatul meu si acesta a cazut pe jos. Nu stiu mai multe amanunte, doar ca, dupa bataie, a murit”, ne-a spus Elena Bezna.
Din cercetarile Politiei a reiesit ca cei doi erau in conflict inca din toamna trecuta, cand s-au luat la bataie in fata unui bar din sat, din motive numai de ei stiute.
Ieri a fost efectuata necropsia cadavrului, in urma careia s-a stabilit ca Mihai Zaharia a fost zdrobit cu pumnii si picioarele. Politistii ne-au declarat ca victima avea inima zdrobita. „Asasinul a sarit cu picioarele pe pieptul victimei sale, ceea ce i-a provocat acesteia rani foarte grave in interiorul organismului”, ne-au declarat ofiterii de la Politia Judiciara.
Criminalul a fost arestat preventiv. Initial, el fusese retinut, insa procurorii au decis ca trebuie sa primeasca mandat de arestare. Pentru fapta comisa, Petru Avadanii risca o pedeapsa de 20 de ani de puscarie.
Iulian MOFTEESCU

Adauga un comentariu