Eveniment-Social

Crima oribila la Costuleni

Publicat: 06 feb. 2000
1

•Sitaru si-a omorat in bataie un consatean •Criminalul a fost ridicat de politie de pe camp

Pe 2 februarie, in jurul orei 18, Catalin Sitaru (24 de ani), din Costuleni, s-a dus la magazinul mixt din comuna sa bea un lichior. A comandat 400 ml din licoarea poftita si s-a asezat cu capul pe maini gandindu-se la ale lui. In magazin a intrat, dupa ceva vreme, Mihai Rusu (46 de ani, din Comarna, care locuia in Costuleni la iubita lui, Zina), vecin cu Sitaru.

Acesta era deja beat si s-a apropiat de Catalin Sitaru, l-a apucat de gulerul hainei si a urlat la el „Sa-i spui Zinei ca daca vreau sa beau, beau!”. Au iesit apoi impreuna afara, iar in fata barului, Catalin Sitaru a tinut sa-si plateasca datoria si i-a ars lui Mihai Rusu un pumn in gura. Barbatul s-a intins pe jos cat era de lung si a dat cu capul de ciment.

A stat asa cateva secunde, dupa care a fost ridicat de cei care vazusera scena. Mihai Rusu, cu fata plina de sange, a fost intins pe o banca. Un binevoitor l-a spalat pe fata, iar un altul l-a alungat pe Catalin Sitaru. El a plecat spre casa, in timp ce Mihai Rusu a reusit sa se ridice pe picioarele lui. In scurt timp s-a indreptat si el spre casa. Dar, pe drum, a fost asteptat de Sitaru si batut mar.

Politistii au stabilit ca l-a pisat cu pumnii si picioarele si l-a lasat doar cand a vazut ca nu mai misca. Sitaru s-a intors la magazin si, cand a fost intrebat de ce siroieste sangele pe el, a raspuns ca l-a „aranjat” pe Mihai Rusu. Apoi, a cerut linistit de baut. In acest timp, Rusu a reusit sa se tarasca vreo 40 de metri cat mai avea pana acasa. A intrat si a cazut lat in mijlocul camerei.

Asa a fost gasit de Zina, sotia lui, care fusese plecata la casa parintilor sai, deoarece mama ei murise cu o zi inainte. Femeia, si asa distrusa de moartea mamei, si-a dat seama ca iubitul ei nu mai are nici o sansa. A anuntat Ambulanta, iar Mihai Rusu a fost transportat, la ora 3 noaptea, la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Dar, la ora 11, pe 3 februarie, a murit.

In urma necropsiei s-a stabilit ca a fost ucis in bataie. Politistii criminalisti au plecat imediat la Costuleni, pentru a-l ridica pe Sitaru. S-au miscat cu viteza, pentru ca acesta sa nu afle ca cel pe care-l batuse a murit si sa dispara. Au aflat repede ca Sitaru este pe camp, la munca. S-au deplasat si ei la locul unde putea fi gasit si l-au arestat. „Era beat si mi-a tras doi pumni in gura, cand eram in magazin. Nici eu nu eram treaz si l-am batut”, ne-a declarat, ieri, Catalin Sitaru. El a fost arestat preventiv pentru loviri cauzatoare de moarte.
Adauga un comentariu