Titlurile zilei

Crimă perfectă mascată într-un accident? Un bărbat găsit înecat la Aroneanu avea un semn greu de explicat. Martorii îl acuză pe Constantin Adăscăliței jr. de moartea acestuia: „Avea o gaură în cap, există mesaje de amenințare”

Publicat: 23 iun. 2022
Poze din ziua când a fost scos din apă, el în sicriu, certificatul de deces
Familia lui Gheorghe Roșu, bărbatul găsit înecat în lacul Aroneanu, bănuiește că acesta a fost ucis

Moartea unui bărbat a născut multe semne de întrebare. Zilele trecute, cadavrul unui bărbat. Gheorghe Roșu a fost găsit într-un lac din Aroneanu. Acesta pare că ar fi murit înecat, însă familia lui spune că este vorba despre o crimă

Crimă perfectă mascată într-un accident? Greu de spus. Zilele trecute cadavrul unui bărbat avea să fie găsit într-un lac din comuna ieșeană Aroneanu. Un trecător a observat trupul neînsuflețit plutind pe luciul apei. Acesta a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a cerut ajutor. La fața locului au intervenit pompierii ieșeni care în scurt timp au scos cadavrul din apă. La fața locului, a ajuns și un echipaj medical, însă nu au mai putut face nimic pentru salvarea bărbatului. Acesta era mort de câteva ore.

„Nici nu știm ce să spunem, dar cred că nu a fost vorba de un înec. Bănuim pe cineva că l-a lovit și l-a aruncat în apă, pentru că avea o gaură în cap după ce l-au scos din apă. El în noaptea de joi era la pescuit cu alți doi prieteni, care povestesc cum au venit mai mulți indivizi cu două mașini și i-au luat la bătaie. Ei spun că e Constantin Adăscăliței (fiul lui Constantin Adăscăliței, fost deputat PSD – n.r.) sau oamenii celui care l-ar fi lovit, pentru că de la el s-au primit mesaje de amenințare. E clar că cineva l-a lovit și l-a aruncat în lac. Ar trebui să se facă dreptate”, a declarat Ion Roșu, fratele bărbatului înecat.

Unul din prietenii bărbatului înecat în lacul Aroneanu povestește ce s-a întâmplat în acea noapte

Ciprian Rusu, unul dintre prietenii lui Gheorghe Roșu, care se afla cu acesta la pescuit în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022 face declarații halucinante despre ceea ce s-ar fi întâmplat atunci.

„Știm că nu aveam ce căuta acolo, eram ilegal. Stăteam pe malul de lângă restaurant, moment în care au apărut două mașini cu mai mulți oameni care au început să ne agreseze. Eu și celălalt bărbat am reușit să scăpăm și am ajuns pe celălalt mal spre Șorogari. Era gălăgie și țipete, iar la un moment dat s-a auzit o bubuitură în apă ca și cum ar fi aruncat ceva. Noi am crezut că au aruncat barca să vină după noi. Am mers acasă și nu am mai știut ce s-a întâmplat, până dimineață. Erau oamenii lu Constantin Adăscăliței, pentru că de la el avem mesaje de amenințare. Sunt camere acolo la restaurant care au înregistrat tot momentul. Avem poze cu gaura din cap a lui Gheorghe unde se vede clar că nu a fost doar un înec. În mesaje scria «Să vă dea Dumnezeu sănătate, dar să nu vă mai prind pe baltă că o să fie urât tare! Băieții mei au dispoziție din acest moment să folosească armamentul din dotare. Da voi ați crezut sau credeți că o să meargă la infinit așa?». E doar un mesaj, că sunt mai multe”, povestește Ciprian Rusu, prietenul celui decedat care era împreună cu acesta în momentul incidentului.

Constantin Adăscăliței jr. neagă toate acuzațiile „Nici nu am știut că a murit”

Constantin Adăscăliței cel care deține o parte din lac și presupusul agresor neagă toate acuzațiile și are o altă variantă a poveștii.

„Am mai auzit că m-ar acuza pe mine pentru așa ceva. Eu în acel moment nici măcar nu eram în Iași, iar în al doilea rând nu aș face așa ceva. Eu nu îmi risc libertatea și familia niciodată. Eu acele mesaje i le-am trimis lui Ciprian Rusu, capul clanului lor de braconaj. Eu nu am știut că omul acela a murit. Eu cu Ciprian Rusu am mai avut probleme, pentru că în urmă cu o lună l-am prins la mine pe lac când mi-a făcut mai multe pagube acolo. Eu am vrut să rezolv totul legal, dar cu el nu se poate, dar nu aș face rău fizic niciodată, nimănui. Părerea mea e că acolo s-au întâlnit două clanuri de-ale lor de braconaj, Cuza Vodă cu Șorogari și Aroneanu și s-au bătut între ei. Se va face dreptate”, a spus Constantin Adăscăliței jr., presupusul vinovat de moartea bărbatului.

Acesta este fiul controversatului afacerist Constantin Adăscăliței, fost deputat PSD.

Polițiștii ieșeni au intrat pe fir

Amintim că vineri, 17 iunie 2022, un martor a văzut cadavrului unei persoane plutind pe lacul Aroneanu. Pe fir au intrat polițiștii din Iași care au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Trupul bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legale (IML) Iași pentru necropsie. Ulterior, familia l-a ridicat pentru a-l înhuma creștinește.

După ce au luat trupul lui Gheorghe Roșu și au ridicat capacul sicriului au observat că bărbatul avea o lovitură la cap. Atunci, membrii familiei acestuia și-au pus mai multe semne de întrebare și și-au amintit că Gheorghe Roșu, bărbatul înecat în lacul Aroneanu a primit mai multe mesaje de amenințare.
Comentarii
Adauga un comentariu