International

Criminal, condamnat la plata unor despagubiri-record de 150 de miliarde de dolari

Publicat: 22 dec. 2011
1
Un tribunal din Texas l-a condamnat pe un barbat sa plateasca despagubiri-record, in valoare de 150 de miliarde de dolari, familiei unui baiat pe care este acuzat ca l-a ars sever in 1988 si care a murit anul acesta, a anuntat ieri avocatul familiei, potrivit Mediafax.
La 28 iunie 1998, Don Wilburn Collins, pe atunci in varsta de 13 ani, l-a legat de un copac pe Robbie Middleton, la vremea respectiva in varsta de opt ani, l-a stropit cu benzina si i-a dat foc. Baiatul a suferit arsuri extrem de grave, care i-au provocat un cancer de piele, din cauza caruia a murit in 2011.
Parintii lui Robbie Middleton stiu ca nu vor primi probabil niciodata nimic de la vinovat. Insa obiectivul lor este sa utilizeze aceasta procedura cu scopul de a-i convinge pe procurorii din comitat sa il inculpe pe Don Wilburn Collins de crima, in cadrul unei proceduri penale.
Don Wilburn Collins a fost condamnat penal in alte cazuri, aflandu-se la inchisoare pentru a ispasi aceste pedepse, dar nu a fost niciodata condamnat in cazul lui Robbie Middleton, din cauza varstei pe care o avea la momentul comiterii faptei.
„Juriul ne-a spus ca a fost de acord cu aceasta condamnare (la plata unor despagubiri) record, in valoare de 150 de miliarde de dolari, pentru a se asigura ca mesajul (familiei) va fi auzit”, a declarat pentru AFP avocatul parintilor victimei, Craig Sico.
Ultimul record in materie de despagubiri inregistrat in Statele Unite se ridica la suma de 145 de miliarde de dolari, la care au fost condamnati producatori de tutun, de catre un tribunal din Florida.
Adauga un comentariu