Local

Criminalul videochatistei din Iași a fugit din România! Robert Alexandru a dispărut de sub nasul anchetatorilor cu tot cu fiul său

Publicat: 05 aug. 2022
Videochat-ista Alina Alexandru, suspectul Robert Alexandru și copilul celor doi
Soţul videochat-istei moarte, Alina Alexandru, din Iași s-a predat în Italia

Robert Alexandru, soțul videchatistei din Iași, este plecat din țară cu tot cu propriul copil! Procurorii au formulat o propunere de arestare preventivă în lipsă pe numele individului suspectat de omor. La aproximativ jumătate de an de la moartea Alinei Alexandru, soțul acesteia a fost găsit vinovat

A trecut aproximativ jumătate de an de când Alina Alexandru, videochatista din Iași, a murit. Ieri, 4 august 2022, procurorii ieșeni l-au găsit vinovat pe Robert Alexandru de moartea acesteia. Bărbatul este de negăsit de câteva luni, la fel și fiul său. Minorul, în vârstă de 8 ani, a rămas în grija tatălui după moartea Alinei. În urma nenumăratelor apeluri făcute de reporterii BZI reprezentaților DGASPC Iași, în sfârșit, aceștia au reușit să afle că minorul care era sub supravegherea lor nu se mai află pe teritoriul României. Copilul este plecat cu tatăl său, Robert Alexandru.

„În urma demersurilor făcute de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului către organele de Poliție, am fost informați că tatăl minorului nu se află pe teritoriul României. Vom fi anunțați când persoana va fi identificată, pentru a evalua situația copilului și a lua o măsură de protecție socială”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

Pe numele criminalului care a plecat din țară a fost formulată o propunere de arestare preventivă

Procurorii au formulat o propunere de arestare preventivă în lipsă pe numele individului suspectat că a omorât-o pe Alina, o tânără videochatistă din Iaşi. Anchetatorii vor ca judecătorii să emită un mandat de arestare pe numele lui Robert Constantin Alexandru pentru a-l putea da în urmărire internațională. Surse judiciare susţin că individul a dispărut peste graniţe împreună cu propriul copil. Minorul care a rămas în grija tatălui era sub supravegherea asistenților de la DGASPC Iași, însă aceștia au tratat cu superficialitate această problemă, fără a se informa periodic de copil. Surse judiciare afirmă că ieşeanul Robert Constantin Alexandru s-ar afla, împreună cu copilul său, într-o ţară din Uniunea Europeană.

Alina Alexandru a murit la începutul anului 2022

Amintim că reporterii BZI au făcut public cazul Alinei încă din momentul în care aceasta se afla în comă, la spital. Câteva zile mai târziu, aceasta a decedat. După mai multe săptămâni de chin, tânăra din Iași, cunoscută ca o veche videochatistă, a murit la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, unde era internată la secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Starea de sănătate a acesteia s-a agravat, provocându-i decesul.

Familia fetei a susținut încă din primele zile de spitalizare că moartea Alinei a fost provocată de bătăile repetate pe care le-a primit de la Robert Constantin Alexandru, soțul ei.
Comentarii
Adauga un comentariu