National

Crin Antonescu, foc si para pe PSD

Publicat: 10 sept. 2013
1

Co-presedintele USL, Crin Antonescu, a intervenit telefonic in emisiunea Alessandrei Stoicescu, difuzata de Antena3, pentru a-i cere reprezentantului PSD din studio, Ilie Sarbu, o pozitie clara a formatiunii conduse de Victor Ponta, cu privire la Rosia Montana. Seful liberalilor acuza PSD ca arunca esecul proiectului RMGC in carca PNL. Antonescu i-a cerut premierului sa dea explicatii cu privire la despagubirile pe care le va cere compania canadiana, vehiculate de presa in ultimele zile.

”Surclasati brusc importanta grupului parlamentar al liberalilor. Putem si noi in tara asta sa stim, cel mai mare partid din tara, care a dat prim-ministrul, ce pozitie are in aceasta chestiune? Sustine sau nu acest proiect?  Pentru ca nu spune nimic. Si a dat vina pe liberali daca se face sau daca nu se face. Nu mi se pare corect. PSD, ce pozitie are? Putem sa aflam sau nu?”, a declarat Crin Antonescu.

Presedintele PNL spune ca nu au existat dezbateri in USL pe acest subiect, pentru a se incerca atingerea unui consens politic. ”Daca PSD este demn… PNL nu  a impiedicat cu nimic dezbaterea. Nu avem asemenea putere si nici asemenea apucaturi. Sustineti-va punctul de vedere. Daca veti avea sau nu majoritate in Parlament mai ramane de vazut. Nu-l puteti abandona pentru ca nu-l sustine un partid care are 25 % in Parlament. Am avut la nivelul USL o decizie ca sustinem acest proiect? Sau am avut o declaratie a sefului Senatului si a presedintelui PSD ca nu sustin proiectul?”, a continuat Crin Antonescu. ”Faptul ca PNL a luat o decizie politica nu impiedica cu nimic dezbaterea”, a punctat el.

Antonescu, nemultumit ca i se imputa esecul proiectului Rosia Montana

”1.Cand a auzit ca si noi votam impotriva a declarat ca nu va mai avea loc dezbaterea parlamentara. Fals. Trebuie sa aiba loc. 2. Ar trebui sa stim cu totii despre ce despagubiri e vorba. Mie premierul nu mi-a spus ce riscam noi ca despagubiri daca proiectul nu va incepe. Daca e vorba de despagubiri, Ponta ar trebui si sa vina in parlament si sa ne explice cat ne costa despagubirile”, a mai spus el.

Crin Antonescu a cerut explicatii despre cum de a ajuns statul roman sa nu mai aiba control asupra propriilor resurse.

”Eu nu am fost informat nici macar de aparitia pe ordinea de zi a acestui proiect. De ce trebuie sa platim noi despagubiri? (…) Din punctul nostru de vedere, noi nu facem lucrurile asa. Hai sa vedem, sa curga, poate facem si un vot secret”, a adaugat Crin Antonescu.

Comentarii
  • SA PLATITI DESPAGUBIRI LIBERALILOR IMPUT/I/T/I/ CA ATI JEFUIT ROMANIA SI NUMAI PROSTII ATI FACUT IN TARA ASTA SINTETI NISTE ANALFABETI FASCISTI PUSCARIASI. JOS DICTATURA LIBERALILOR!!!! FU/TE/M/ MA/TA PSIHOPATILOR LIBERALI IN FRUNTE CU SCHIZOFRENUL CRIN

  • a inceput goana dupa Neodim, Rosia Montana are resurse importante de neodim, magnet utilizat in industria IT si Aerospatiala 100 grame neodymium = 100 dolari dupa ce China a crescut preturile

Adauga un comentariu