National

Crin Antonescu: PNL nu va accepta transformarea USL intr-o mosie a lui VICTOR PONTA

Publicat: 13 feb. 2014
1

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astazi, ca, daca cineva crede ca PNL va accepta transformarea USL „intr-un fel de mosie a lui Victor Ponta sau intr-un fel de USD mai mare”, se insala.

„Un singur lucru trebuie sa fie clar si pentru Victor Ponta, si pentru Ilie Sarbu, si pentru Daniel Constantin, si pentru toata lumea: PNL a facut in anumite conditii si a cerut votul romanilor pentru USL. Daca cineva crede ca PNL, cumintel asa, va accepta transformarea USL intr-un fel de mosie a lui Victor Ponta sau intr-un fel de USD mai mare, se insala”, a spus Crin Antonescu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Citeste si: PC il ataca pe Crin Antonescu: Revolutia bunului simt a durat fix 5 ani

„Ideea de a schimba regulile jocului, de a impune alte raporturi politice in interiorul unei Uniuni care a avut un program si o structura de organizare foarte clara, pe care le-a respectat pana acum, poate sa impinga la ruperea Uniunii. Noi nu vrem sa rupem Uniunea, noi am facut niste propuneri in limitele intelegerii initiale, pe locurile noastre”, a mai declarat Antonescu.

Crin Antonescu a mentionat ca premierul a spus despre cei nominalizati recent de PNL in Guvern ca sunt „foarte buni, ca sunt in regula”.

„De aceea impasul din acest moment tine de incercarea domnului Ponta de a impune o alta structura a Guvernului, cu alt numar de vicepremieri, cu alte raporturi de forta, ceea ce sigur ca pentru noi nu este acceptabil”, a mai declarat liderul PNL.

Crin Antonescu a comentat si afirmatia lui Liviu Dragnea privind posibilitatea aritmetica a USD de a asigura majoritatea guvernamentala.

„Noi am avut o intelegere initiala in fata alegatorilor romani, care s-a stabilit in anumiti termeni. Daca domnul Dragnea constata astazi ca are majoritatea singur, asa cum constata si domnul Sarbu, cu un aer amenintator, dansii nu au decat sa renunte la intelegerea initiala a USL si sa foloseasca aceasta majoritate si sa faca alt guvern. Nu e nicio problema, dar nu putem fi noi acuzati ca vrem sa rupem intelegerea initiala. Noi sub amenintare si sub santaj nu lucram. Noi nu am cedat ani de zile, din opozitie fiind, amenintarilor de tot felul ale lui Traian Basescu, nu o sa cedam la amenintarile domnului Dragnea”, a spus Antonescu.

Adauga un comentariu