National

Crin Antonescu: Salut actiunile lui Corlatean de a risipi confuziile si dezinformarile

Publicat: 08 aug. 2012
1

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a precizat, miercuri, ca saluta actiunile intreprinse de ministrul de Externe, Titus Corlatean, de a risipi confuziile si dezinformarile aparute in legatura cu pretinsele declaratii ale unor inalti oficiali europeni.

„As vrea sa salut cateva actiuni foarte importante ale ministrului de Externe, in legatura cu care domnia sa m-a informat in cursul zilei de azi, actiuni de natura sa lamureasca niste lucruri, sa risipeasca niste confuzii si chiar dezinformari, aparute inclusiv in presa romana, in legatura cu pretinse declaratii ale unor inalti oficiali europeni„, a spus Antonescu.

Presedintele interimar a spus ca discutiile dintre ministrul Corlatean si institutiile europene, desfasurate miercuri, sunt foarte importante.

„In sensul acesta, discutiile telefonice si corespondenta pe care in cursul zilei de azi ministrul de Externe, ministerul de Externe au avut-o cu aceste institutii – de la Comisia de la Venetia si pana la Secretarul General al Consiliului Europei – sunt foarte importante si le salut”, a spus Antonescu.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a avut, miercuri, o convorbire telefonica cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, el subliniind, conform unui comunicat MAE, necesitatea respectarii cu strictete a independentei CC de catre toti actorii politici din Romania.

Potrivit sursei citate, ministrul l-a informat pe secretarul general al Consiliului Europei in legatura cu ultimele evolutii politice din Romania in perspectiva deciziei finale a Curtii Constitutionale referitoare la rezultatele referendumului de demitere a Presedintelui Romaniei.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, i-a transmis o scrisoare presedintelui de la Venetia, in care reitereaza angajamentul Guvernului privind respectarea principiilor statului de drept, independenta justitiei si a contenciosului constitutional.

„Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a transmis, in dupa-amiaza zilei de 8 august 2012, presedintelui Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia), Gianni Buquicchio, o scrisoare privind evolutiile politice din Romania.

Ministrul Afacerilor Externe a reiterat angajamentul Guvernului Romaniei privind respectarea principiilor fundamentale ale statului de drept, independenta justitiei si a contenciosului constitutional. Totodata, a mentionat solicitarea adresata, la data date de 31 iulie 2012, de catre Primul Ministru, Victor Ponta, tuturor actorilor politici de a respecta independenta Curtii Constitutionale”, se arata intr-un comunicat al MAE remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX.
Adauga un comentariu