Sport

Cristi Chivu va antrena echipa U17 a lui Inter Milano. Anuntul facut de italieni

Publicat: 11 iul. 2019
1

Cristi Chivu nu va ajunge la Sampdoria. Fostul international român va antrena echipa U17 a lui Internazionale Milano, dupa ce a pregatit si formatia U14. "O noua aventura si pentru Cristian Chivu, care va fi la conducerea echipei under 17, dupa experienta pozitiva cu formatia under 14", a precizat Inter, pe site-ul oficial.

Înainte de a ramâne la Inter, s-a vorbit în mai multe rânduri despre posibilitatea ca fostul capitan al nationalei sa ajunga la Sampdoria, acolo unde ar fi devenit secundul lui Eusebio Di Francesco.
În 2003, Chivu avea sa plece din Olanda, de la Ajax, din postura de capitan, pentru a evolua în Serie A, sub culorile celor de la AS Roma. În patru ani petrecuti în capitala Italiei, românul avea sa iasa de trei ori vicecampion.
Visul de a termina pe prima pozitie în ceea ce la vremea respectiva era cel mai puternic campionat din lume avea sa se materializeze însa în sezonul 2007-2008, odata cu trecerea la Inter Milano, ca si în urmatoarele doua sezoane.
Tot la Inter, Chivu a câstigat Champions League în 2010, antrenat fiind de portughezul Jose Mourinho, tehnician care s-a bazat mult pe serviciile sale. De altfel, în momentul numirii sale la echipa, unul dintre primele lucruri facute de Mourinho a fost sa-l viziteze la spital pe Chivu, care era accidentat. A fost începutul unei relatii de prietenie cu totul speciale între cei doi.

 

 

Adauga un comentariu