National

Cristi Danilet: Legea e egala pentru toti

Publicat: 11 aug. 2016
1

Judecatorul Cristi Danilet transmite, in cadrul unui comentariu la postarea dura a politistului Marian Godina dupa ce pe Facebook a inceput sa circule un filmulet cu o femeie care urla in timp ce politistii o bagau cu forta intr-o masina de politie, ca „Legea e egala pentru toti”.

Un clip postat pe internet in care se vede cum politistii baga cu forta o femeie in masina politiei in centrul Capitalei a devenit viral si a generat multiple comentarii, unele dintre ele condamnand comportamentul agentilor de la Politia Rutiera. Femeia traversase pe culoarea rosie a semaforului, a refuzat sa se legitimeze si a avut un comportament recalcitrant, a explicat Politia Capitalei, ulterior.

Marian Godina si-a exprimat ingrijorarea, intr-o postare pe pagina sa de socializare, ca dintre persoanele care au asistat la scena nu a auzit pe nimeni sa „ia partea politistilor si sa realizeze ca acolo, o persoana incalcase legea”.

Unul dintre comentariile la postarea lui Marian Godina este semnata de judecatorul Cristi Danilet. „Legea e egala pentru toti. Nu am ce reprosa politistilor!”, a transmis Danilet.

De altfel, in urma cu o zi, judecatorul Cristi Danilet a postat si pe pagina sa de socializare un articol din Legea Politiei, cu drepturile si obligatiile principale ale politistului in realizarea atributiilor ce ii revin.

„Articolul 31 Legea Politiei (1) In realizarea atributiilor ce ii revin, potrivit legii, politistul este investit cu exercitiul autoritatii publice si are urmatoarele drepturi si obligatii principale:

a) SA LEGITIMEZE si sa stabileasca identitatea persoanelor care incalca dispozitiile legale ori sunt indicii ca acestea pregatesc sau au comis o fapta ilegala;

b) sa conduca la sediul politiei pe cei care, prin actiunile lor, pericliteaza viata persoanelor, ordinea publica sau alte valori sociale, precum si persoanele suspecte de savarsirea unor fapte ilegale, A CAROR IDENTITATE NU A PUTUT FI STABILITA IN CONDITIILE LEGII; in cazurile nerespectarii dispozitiilor date de politist, acesta este indreptatit sa FOLOSEASCA FORTA; verificarea situatiei acestor categorii de persoane si luarea masurilor legale, dupa caz, se realizeaza in cel mult 24 de ore, ca masura administrativa”, a scris Cristi Danilet pe Facebook.

Ulterior, judecatorul int-un raspuns la comentariul unui internaut, precizeaza: „Au fost doi politisti care au executat masura coercitiva. Toata lumea a vazut. Restul erau pt grupul de oameni care s-au adunat. Haideti, nu suntem orbi!”

Adauga un comentariu