Economic Local

Cristian Burci negociaza preluarea holdingului Adevarul

Publicat: 05 sept. 2012
1

Miercuri, 5 septembrie, conducerea editoriala a holdingului Adevarul si omul de afaceri Cristian Burci au purtat primele discutii, dupa anuntul oficial al celui din urma privind interesul sau de a prelua cel mai puternic trust de presa scrisa din Romania.

Cristian Burci si-a precizat cu aceasta ocazie intentia de a cumpara Adevarul Holding, mentionand ca a semnat deja acordul care-i permite, conform legii, inceperea negocierilor oficiale. El a adaugat ca nu s-a ajuns inca la finalizarea tranzactiei, fapt pe care il considera realizabil in urmatoarele zece zile.

La randul sau, conducerea editoriala Adevarul Holding  a mentionat ca ziarele, revistele si toate celelalte produse media ale trustului vor continua sa promoveze aceleasi valori pe care le-au impartasit constant publicului cititor.

O decizie finala privind preluarea holdingului Adevarul de catre Cristian Burci va fi anuntata cel mai devreme in a doua parte a lunii septembrie, in prezent fiind in derulare operatiuni comune de analizare a documentelor si investitiilor.

Adevarul Holding a fost infiintat in toamna anului 2006 de catre Dinu Patriciu, imediat dupa achizitia ziarului „Adevarul”. El include, printre altele, cel mai citit si cel mai bine vandut ziar din Romania, „Click!”, dar si cotidianul quality „Adevarul”, aflat si el in topul publicatiilor din tara noastra. In scurt timp, holdingul a cunoscut o dezvoltare fara precedent pentru presa scrisa romaneasca si nu numai, intrucat investitiile companiei Adevarul au depasit granitele tarii, ajungand rand pe rand si in Ucraina, Italia, Spania, Belgia si Moldova.

Adevarul Holding s-a impus nu doar in mediile de informare in masa, cu produse editoriale precum „Forbes, 500 miliardari”, topul celor mai bogati oameni din Romania si din lume, sau „Foreign Policy Romania”, revista de politica globala, economie si idei, ci si in domeniul cultural, reusind, printre altele, sa sustina dezvoltarea revistelor „Dilema veche” si „Dilemateca” si sa vanda peste 50 de milioane de carti din 2007 incoace. De asemenea, holdingul Adevarul detine o licenta audiovizuala prin satelit, precum si postul de radio Click FM.

La randul sau, omul de afaceri Cristian Burci este recunoscut pentru activitatea si investitiile sale in mass-media si publicitate. De numele sau se leaga aparitia primei agentii de publicitate din tara noastra, Graffiti/BBDO.

De asemenea, el a dezvoltat cu succes posturi de radio si televiziune romanesti, precum Prima TV sau Kiss FM. Cristian Burci a infiintat in aceasta vara Digital Catalyst Fund, un proiect online ce-si propune sa ofere consultanta antreprenorilor la inceput de drum din Europa si Statele Unite.

Sursa: adevarul.ro

Adauga un comentariu