Actualitate

Cristian Burci, patronul Adevărul, are sechestru pe avere! DIICOT a acţionat în forţă

Publicat: 06 aug. 2020
Cristian Burci, patronul Adevărul, are sechestru pe avere
Cristian Burci, patronul Adevărul, are sechestru pe avere

Cristian Burci, patronul Adevărul şi Prima TV s-a trezit cu sechestru pe avere după ce DIICOT a acţionat în forţă. Conform datelor existente până la această oră, DIICOT a pus sechestru pe averea omului de afaceri care deţine Adevărul şi PRIMA TV după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia depusă de Cristian Burci.

Cristian Burci, patronul Adevărul, are sechestru pe avere

Pe portalul de justiţie se arată faptul că omului de afaceri i s-a respins contestaţia depusă la decizia DIICOT. Decizia de respingere a apelului este una definitiva sia fost pusă în aplicare imediat după ce a fost publicată

„În temeiul art.250 alin.1, 4 din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul BURCI CRISTIAN-IONEL împotriva măsurii asigurătorii luate de procuror prin ordonanţa din data de 01 iulie 2020, emisă în dosarul de urmărire penală nr.3846/D/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Centrală, Secţia de Combatere a Criminalităţii Organizate. În temeiul art.275 alin.2 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpat la plata către stat a sumei de 200 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 27 iulie 2020”, se arată pe portal.

Cristian Burci este anchetat de DIICOT

Omul de afaceri care deţine Adevărul şi Prima TV este anchetat, alături de alte 10 persoane pentru mai multe infracţiuni. Conform rechizitoriului, Cristian Burci este urmărit penal pentru săvârşirea constituirii unui grup infracţional organizat, pentru spălare de bani, abuz în serviciu, fals în înscrisuri dar şi evaziune fiscală şi delapidare şi gestiune frauduloasă:

„Vă comunicăm că în dosarul penal înregistrat la nivelul DIICOT- Structura Centrală s-a început urmărirea penală față de un număr de 11 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare a banilor, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, evaziune fiscală, delapidare și gestiune frauduloasă, dosarul nefiind soluționat până la această dată”, a precizat DIICOT, la solicitarea Ziare.com.

Dosarul este unul mai vechi şi cercetează devalizarea societăţii Romvag Caracal

Conform informaţiilor existente până în aceste momente, dosarul intrumentat de DIICOT este unul mai vechi şi a pornit de la filiala teritorială DIICOT Olt. Procurorii cercetează devalizarea societăţii Romvag Caracall. După demararea anhetei, dosarul a fost luat de DIICOT Central iar la scurt timp după, Cristi Burci a fost reţinut, dar propunerea de arestare a fost respinsă, ramând sub control judiciar. Cristian Burci ar fi plecat din țară în Abu Dhabi împreună cu omul de afaceri Cristian Hideg, patronul Romwine and Coffee în timpul stării de urgență.

Care este averea lui Cristian Burci

Conform informaţiilor apărute în 2018, averea lui Cristian Burci se ridica la 20-30 de milioane de euro. Totuşi, în 2018 acesta avea conturile blocate, iar situaţia lui financiară nu era tocmai roz, sursele de la acea vreme mentionant ca acesta cauta cu disperare să îşi vândă toate afacerile.

Adauga un comentariu