Sport

Cristian Chivu, victorie la scor la debutul ca antrenor

Publicat: 16 sept. 2019
1

Cristian Chivu (38 de ani) este noul antrenor al formatiei U17 de la Inter Milano. Fostul mare international român a debutat cu o victorie de senzatie pe banca "nerazzurrilor", scor 8-2 cu Brescia. Echipa din Milano, aflata sub comanda lui Chivu, a obtinut o victorie importanta, în a doua etapa din campionat. Prima partida a elevilor fostului aparator român, cel cu Cittadella, a fost amânat.

Cristi Chivu a pregatit, sezonul trecut, echipa U14 a clubului milanez. Experienta din stagiunea precedenta a fost prima de acest fel pentru fostul fundas, care a obtinut licenta UEFA A la Coverciano, pe 15 decembrie 2017.
În urma rezultatelor foarte bune, el a fost promovat pe banca echipei U17. Începând cu finalul lui septembrie, Cristi Chivu va începe cursurile pentru obtinerea licentei UEFA Pro la celebra scoala de la Coverciano.

Performantele obtinute de Cristian Chivu în Italia

Ca fotbalist, în 2003, Chivu avea sa plece din Olanda, de la Ajax, din postura de capitan, pentru a evolua în Serie A, sub culorile celor de la AS Roma. În patru ani petrecuti în capitala Italiei, românul urma sa devina de trei ori vicecampion.

Visul de a termina pe prima pozitie în ceea ce, la vremea respectiva, era cel mai puternic campionat din lume, avea sa se materializeze, însa, în sezonul 2007-2008, odata cu trecerea la Inter Milano, ca si în urmatoarele doua sezoane.

Tot la Inter, Chivu a câstigat Champions League în 2010, antrenat de portughezul Jose Mourinho, tehnician care s-a bazat mult pe serviciile sale. De altfel, în momentul numirii sale la echipa, unul dintre primele lucruri facute de Mourinho a fost sa-l viziteze la spital pe Chivu, care era accidentat. A fost începutul unei relatii de prietenie cu totul speciale între cei doi.

Comentarii
Adauga un comentariu