National

Cristian Diaconescu, președintele PMP, despre negocierile cu PNL: „Am luat și noi o decizie”

Publicat: 23 nov. 2021
Cristian Diaconescu, președinte PMP, în Studioul BZI LIVE
Președintele PMP, Cristian Diaconescu a spus că nu a existat şi nu va exista, cel puţin în mandatul său, niciun fel de intenţie, aşteptare sau proiect care ar avea drept consecinţă dispariţia PMP

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că, în contextul actual, „nu mai este de actualitate” discuţia cu Partidul Naţional Liberal privind un proiect politic comun, acesta adăugând că „într-un tango e nevoie de doi”.

„Din punctul de vedere al dialogului cu Partidul Naţional Liberal, nu ne aflăm în niciun stadiu evolutiv. Am luat şi noi, cum au luat şi domniile lor, o decizie pentru, în primul rând, a confirma împreună cu colegii noştri, pentru că acestea nu sunt teme pe care să le iei pe persoană fizică, pentru a confirma împreună cu colegii noştri intenţia de a avea un dialog şi, pe de altă parte, de a stabili un anume tip de mandat. PNL nu a mai dat niciun semn din această perspectivă şi considerăm că, în contextul actual, nu mai este de actualitate această discuţie”, a spus Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu, președintele PMP: „ Într-un tango e nevoie de doi”

El a adăugat că nu a existat şi nu va exista, cel puţin în mandatul său, niciun fel de intenţie, aşteptare sau proiect care ar avea drept consecinţă dispariţia PMP.

„Indiferent cu cine dialogăm, eu sunt dispus să dialoghez, evident, este natural, este normal până la urmă, discutăm de problemele pe care dreapta românească (le are n.red.), dar, cum se spune în diplomaţie, într-un tango e nevoie de doi”, a conchis Diaconescu.

Consiliul Naţional al PMP a decis, în urmă cu zece zile, continuarea discuţiilor cu PNL privind un proiect politic comun şi a desemnat o echipă de negociere în acest sens. Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a precizat, la vremea respectivă, că negocierile cu PNL vizează o cooperare pe proiecte locale şi naţionale, subliniind că este „exclusă” dispariţia PMP.

„Am decis, astăzi (sâmbătă, n.r.), împreună cu colegii mei din Partidul Mişcarea Populară, să cooperăm privind proiecte naţionale sau locale cu PNL. Prin acest demers, Partidul Mişcarea Populară înţelege necesitatea ca aşteptările electoratului de dreapta să se materializeze prin coordonarea, între cele două formaţiuni politice, în domenii în care expertiza fiecăruia dintre cele două partide poate fi complementară. Sub preşedinţia mea, Partidul Mişcarea Populară va continua să rămână una dintre cele mai importante forţe politice, de dreapta, de pe eşichierul politic românesc. Deci dispariţia acestei formaţiuni politice este exclusă”, a transmis Cristian Diaconescu într-un mesaj pe Facebook, la acel moment.

Adauga un comentariu