National

Cristian Ghinea, atacat dur de specialisti in fonduri europene

Publicat: 06 aug. 2016
1

Ministrul Cristian Ghinea este implicat in ultima vreme in tot mai multe scandaluri. Recent, ministrul Ghinea si comisarul european Corina Cretu s-au atacat reciproc.

Ministrul Ghinea s-a razboit, online, cu Andrei Linu, manager de raportare si calitate la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, specialist in fonduri europene.

”Mie mi-a dat block pe pagina lui de facebook acum mai mult de o luna, cand i-am comentat ca in loc sa stea de razboi cu Ghita+Ponta, mai bine ar dinamiza odata Helpdesk-ul ala, de care mi-a promis cu alta luna inainte ca s-ar ocupa. Rezultat: block. Deci omul e histrionic, nu suporta niciun fel de critica si va iesi la contra-atac sa sustina ca este atacat la comanda de PSDisti si idiotii utili vor continua sa aplaude din labute, ca e rost de circ si balacareala intre tehnocrati si psdisti.

Ca tare le place la romani de demagogii diletanti, stim asta de zeci de ani. Rastimp, noi, expertii si consultantii de fonduri, privim consternati cum se umfla „absorbtia„, dar asa de mult, incat ne-a coplesit; zeci de mii de someri, proiecte care nu demareaza nici in 2016, apeluri prelungite, amanate, contractare cu calendar nerespectat, sistem informatic dezastruos care se blocheaza cand scrii si este chin sa inscrii un proiect in el, apeluri scrise de diversi oengisti din camarila proprie care sunt dedicate doar unor cazuri speciale si care arata ca nu cunosc deloc sistemul de invatamant…sa mai continui?”.

Ghinea, politician fix stilul Ponta; vorbeste mult

”Nu as generaliza la toti tehnocratii, eu apreciez mult pe unii dintre ei, dar in cazul lui Ghinea, sa stiti ca este exemplarul de politician demagog perfect, fix stilul Ponta, care vorbeste mult, se lauda si arunca tot felul de cifre si valori, cel putin la comunicare si umflat pompieristic imaginea personala se pricepe, ca sa ascunda cit de diletant este. Sa va prezint eu (si sunt multi experti si consultanti care stiu ca spun adevarul) cateva din „realizirile” dansului?.

Apeluri POCU pentru comunitatile marginalizate, demarate in 16 mai, cu termen 1 august, atat de alambicate si stufoase ghidurile si cerinte atat de dificile ca nu prea sunt doritori (desi sunt zeci de mii de experti someri din vechiul POSDRU care teoretic s-ar arunca pe orice apel nou). Asa ca au fost nevoiti sa prelungeasca apelurile pana la 15 septembrie, cu scuza ca a fost campanie electorala si nu au avut timp primariile sa se ocupe.

– sistemul informatic mySMIS 2014 la care tot pritocesc si tehnocratii din nov 2015 e in asa hal facut incat iti ia minim o saptamana sa introduci un proiect in toate sutele de casute si rubrici, cu detalii aberante, nenecesare acum;

– in mai si iunie s-a tot laudat Ghinea in interviuri cum ca a gasit el nu stiu cate sute de proiecte la Axa 1 POCcercetare blocate dupa evaluare si a demarat de urgenta contractarea, asa incat la 31 iulie sa fie gata. A publicat si calendar cu termene, pe zile, procedura, cu 15 pasi, vorba aia. Suntem in 29 iulie si niciun contract NU este semnat. Deci, cel devreme august. O minima decenta si onoare ar cere ca in astfel de situatii sa isi dea demisia, nu? Deci, pentru ce primeste dansul salariul net de aproape 20.000 lei (vedeti salariile nete de la MFE!!)? Ca sa stea de razboi cu Ghinea+Ponta? De 2 luni pare ca numai asta face!”, incheie Andrei Linu,  manager de raportare si calitate la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, specialist in fonduri europene.

Adauga un comentariu