National

Cristian Sima: Iohannis face rotirea cadrelor in diplomatia romana. Daca Mazuru nu i-a lasat pe romani sa voteze la Paris, credeti ca-i va lasa la Viena?

Publicat: 30 apr. 2015
1

Presedintele Klaus Iohannis i-a numit pe fostul sef SRI, George Maior, ambasator al Romaniei in SUA si pe Emil Hurezeanu, ambasador al Romaniei la Berlin.

In acest context, Cristian Sima, intr-un mesaj pe Facebook, sustine ca presedintele face rotirea cadrelor in cadrul diplomatiei romane.

Klaus, nu vreau sa comentez apartenenta la securitate, vreau doar sa intreb: Daca Jinga nu stia engleza la Londra, crezi ca va invata engleza la ONU? Sau Mazuru, daca nu i-a lasat pe romani sa voteze la Paris, crezi ca-i va lasa la Viena?

Ca sa nu mai vorbim ca de 25 de ani trimitem ambasadori in tari importante fara ca acestia sa vorbeasca perfect limba tarii unde se duc”, scrie Sima.

Amintim faptul ca Bogdan Mazuru a fost ambasador in Republica Franceza si in Principatul Monaco, iar Iohannis l-a numit ambasador extraordinar si plenipotentiar in Republica Austria.

Ion Jinga, ambasador in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, presedintele Klaus Iohannis l-a numit Reprezentant permanent pe langa Oficiul ONU.

Adauga un comentariu